• nyirokcsomó

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot! Kérdésem nyirokcsomó duzzanattal kapcsolatos. Kb. 1 éve kezdtem érezni, hogy az állam alatt, jobb oldalon meg van duzzadva egy nyirokcsomó. MOst rászántam magam, hogy elmenjek orvoshoz. Háziorvosom azt mondta, hogy nem kóros, nem kell gyógyszer, de azért elküldött laborba és UH-ra. UH-t is ő végezte és mondta, hogy 1 centis a duzzanat, tömött, nem moblils. Nem fáj. Állítása szerint van úgy, hogy egy régebbi betegség utána csak úgy úgy marad. Nem tudni mitől. (Én nem emlékszem korábbi betegségre). Vérkép eredményre még várni kellett és én rákerestem a bajomra neten. Nagyon szörnyű dolgokat olvastam. Azt írták, hogy az esetek 90 százalékában nyirokcsomó rák.. És hogy nagy baj, ha nem fáj.. Nagyon megijedtem. Vérképem megjött és a szerint teljesen egészséges vagyok, egy minusz, egy plusz se volt egyik érték mellett se. A lymphocitám épp, hogy határértéken belül van, 30-ig lenne normális, nekem 29.9. Aggódnom kéne emiatt? Kezdenek elszaporodni a rákos sejtek? Tényleg van olyan, hogy csak úgy van az a duzzanat és semmi bajt nem okoz? Ma viszem vissza a vérvétel eredményét. Mennyi az esély rá, hogy nem vagyok rákos? Sajnos pánikbetegségben szenvedek, ez sem segít a dolgon. Léteznek otthoni gyógymdok, teák, amik segíthetnek a csökkentésében a duzzanatnak? Nyirokcsomó masszásról mit lehet tudni? Elnézést a zavaros levélért, de egyszerűen nem tudok megnyugodni. KÖszönettel, E.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a nyirokcsomó témában

        Kedves Kérdező! Az emberek többségének vannak kisebb nagyobb megduzzadt nyirokcsomók régi fertőzések maradványaként, ha ultrahanggal békés volt a szerkezete, nyugodjon meg, és hallgasson a háziorvosára!

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. március 08., 14:09; Megválaszolva: 2012. március 12., 14:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: