• STD betegség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Már kb 4éve szenvedek nemi betegségben. Azóta nagyon sokszor voltam már nőgyógynál de eddig még NEM SIKERÜLT kikúrálnom magam. Párommal 1, 5éve vagyok együtt nála együttlét után 2hét múlva jelentkeztek tünetek. Így biztos voltam benne hogy tőlem kapta el.:S Múlthéten voltunk nemi beteg kilinikán kenetvételen és megállapították hogy páromnak Streptococcus agalactiae fertőzése van.Tőlem menszesz miatt nem vettek kenetet. Visszatérve a Streptococcusra, Ez azért érdekes mert nekem korábban gombát állapítottak meg.:SAzelőtt pedig Trichomonast.:S(Igaz hogy kenetvétel nélkül) De nem gyógyultam meg a felírt gyógyszerektől.Így "bízok" benne hogy kizárásos alapon nekem is ez a baktérium általi fertőzésem van mivel páromnak korábban nem voltak nemi problémái. Sumamed nevű antibiotikumot kaptunk mindketten(500mg)2x Érdekelne hogy elég lesz e a szisztémés kezelés, nem kellene helyileg is kezelni magunkat? Már nagyon szeretnénk megszabadulni a betegségtől! Valamint azt mondták nyál útján terjed, én utánaolvastam és találtam olyat is hogy húgyutakon ill.bőrön is megtelepedhet. Tehát akkor ott a fogkefe amin valószínű megtelepdtek, vagy a törölköző. Ezekre is oda kellene figyelni? A kérdésem tehát az lenne hogy hogyan lehetne 100%osan kivédeni a visszafertőződést? Ráadás hogy családtagjaim is valószínű megfertőződtek.:S Így még nagyobb a visszafertőződés esélye.:S Várom válaszát.

        Dr. Pétervári László válasza a nemi betegség témában

        Mindkettőjük szisztémás kezelése a lényeges. A többi leírt dolog is igaz, de ez bizonyos mennyiségben a normális baktérium élővilág része. Helyi kezelés csak tüneti megoldás, oki terápia a szisztémás kezelés.Kiegészítő kezelésként a helyi kezelés kedvező.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. március 04., 18:07; Megválaszolva: 2012. március 06., 22:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: