• Ágyéki viszketés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt webdoktor. Olyan problémám lenne, hogy kb. 3 hónapja voltam bőrorvosnál nagyon erős ágyék hajlati viszketéssel amihez kellemetlen szag társult. Akkor pimafucort krémet kaptam, valamit gomba ölő tablettát. Nemrégiben ismét voltam, hónalji túlzott viszketéssel és kipirosodással, erre kaptam Imacort krémet. Utóbbi napokban ismét kezd viszketni szintén a hónaljam, pirosodással együtt, valamint a herezacskó alatti rész is szintén viszket, és apró kiütéseket is érzek ott. Időnként a páromnak is vannak viszkető tünetei, neki sárga színű krémet szokott felírni a nőgyógyász, elnézést nem tudom a nevét, és ezt kellett nekem is használni, valamint az én tüneteim az utolsó együttlétünk után kezdődtek ismét. Az lenne a kérdésem, hogy ez lehet gomba amit egymásnak adogatunk, vagy esetleg valami más jelentkezett nálam, pl. allergiás reakció, mivel úgy vettem észre hogy utána következő nap kezdődött. Ezen kívül azt szeretném kérdeni, hogy gombás fertőzés okozhatja az alsónemű sárgás elszíneződését ágyéki hajlatban? Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a gombás fertőzés témában

        Kedves Kérdező! Nagy valószínűséggel oda-vissza adott gombás fertőzésről van szó. Egyszerre legyen mindkettőjük kezelve gombaellenes szerrel, és ellenőriztessék mindketten a vércukor-szintjüket. Figyeljenek az intim higiéniára, barátnője aktus után irrigáljon tejsavval. A sárgás szín lehet a gombás fertőzéstől.


        Kérdés: 2012. március 01., 14:38; Megválaszolva: 2012. március 02., 12:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: