• hepatitis C

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        T.Doktor ur/nő- elolvastam a hepatotis c-ről, hogy mennyire sulyos betegség, eddig nem vettem komolyan, pedig már 3 éve tudom, hogy nekem az van, lehet, hogy még előbb is megfertőtödtem-a lényeg: időnként nagyon sok alkoholt ittam több napon keresztül, majd eltelnek 1-2 hónap, aztán ujra...ha most leállok 59évesen és egyáltalán nem iszom, hány évig élhetek még? de csakis az igazságra lennék kiváncsi-előre is köszönöm:Myszoglád Zsuzsánna

        Dr. Szanyi Andrea válasza a hepatitis C témában

        Kedves Kérdező! Az alkoholfogyasztástól nem lehet hepatitis C vírus fertőzést kapni, viszont vírusfertőzés és egyidejű alkoholizálás a májkárosítás szempontjából még fokozottabb veszélyt jelent. Leírásából nem derül ki, hogy milyenek a laboreredményei, a C vírus fertőzés milyen aktivitást mutat, történt-e hasi UH vizsgálat. Ezen ismeretek hiányában még kevésbé tudok bármit is mondani a jövőt illetően. Viszont az említett eredmények birtokában sem vállalkozom jóslásra.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Itt kérdezhet

        Dr. Szanyi Andrea
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 18., 08:10; Megválaszolva: 2012. február 21., 19:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: