• HPV - van-e értelme beoltatnom magam?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Webbeteg! Hpv 11 16-os alacsony kockázatú törzset tipizálták nálam kb 2 éve. Mivel most a védőoltás fél áron beszerezhető gondoltam beoltatom magam. Több nőgyógyászt megkérdeztem teljesen eltérő véleményeket kapok az oltás szükségességével és hatékonyságával kapcsolatban. A kérdésem arra irányul van-e értelme beoltatnom magam, vagy inkább ismételjük meg a hpv tipizálást és amennyiben még mindig bennem van ez a két vírustörzs nincs értelme az oltásnak? Válaszát köszönöm!

        Dr. Pétervári László válasza a HPV témában

        HPV 11 az alacsony kockázatú törzs, a szemölcsök kialakulásában játszik szerepet. HPV 16-os törzs a legveszélyesebb törzs, európában a méhnyakrák 71, 50%-ban megtalálható. Érdemes a védőoltást alkalmazni, mivel a törzsekkel szemben védelem alakul ki.


        Kérdés: 2012. február 06., 21:08; Megválaszolva: 2012. február 07., 23:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: