• Mitől viszket?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Barátnőmmel kapcsolatban szeretnék kérdezni. Végbéltájéki viszketése van, ami kirepedezéssel jár a gát környékén is. A székelés fájdalmas. Ezzel egy időben a hüvelye is viszket. Volt a háziorvosnál, aki egyszemes tabletta formájában féreghajtót írt fel neki, és egy aurobin nevű kenőcsöt. A tabletta nem hozott eredményt, a kenőcs csillapítja, de nem mulasztja a viszketést. Gyulladása nem csökken. A gyógyszer bevétele után visszament a háziorvoshoz, aki azt javasolta, hogy menjen el nőgyógyászhoz, mert véleménye szerint hüvelygomba fertőzte a végbelet. Barátnőm úgy gondolja, ez kizárt, mert nem kaphatott el gombás fertőzést sehol, ettől függetlenül elmegy a nőgyógyászhoz. Attól függetlenül, hogyha a hüvelyviszketését kikezelik, a végbéltáji gondjai megmaradnak. Illetlenség lenne kérni egy nagy laborvizsgálatot a háziorvostól? Ebből rájöhetnénk a gond okozójára? Mi lehet a gond, és erre a megoldás? Köszönettel: Kérdező.

        Dr. Boros Miklós válasza a gombás fertőzés témában

        Tisztelt Kérdező! A helyi probléma kezelésben egy labor nem visz előrébb. A vércukorszint ellenőrzése mellett a helyi kezelés a legfontosabb. Minden széklet után vegyen ülőfürdőt vagy zuhanyozzon le és kerülje a helyi irritációt. Folytassa a helyi kenőcs alkalmazását. A nőgyógyászati fertőzések járhatnak hasonló panasszal. Ekkor fontos a partner kezelése is. Alkohol- és dohányzási tilalom.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 05., 05:33; Megválaszolva: 2012. február 06., 21:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: