• Gyakori hólyagos herpesz

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Nagyon gyakran jön elő herpesz az ajkaimon. Nem a legtöbbször előforduló kisebesedő, hanem amelyet vizes jellegű hólyagok alkotják, olyanok, hogy erős nyomás hatására akár ki is pukkadnak. Nem csupán kellemetlen a meglétük, hanem hátráltatnak is, mivel trombitálok és amikor egy ilyen előjön legalább egy hétig nem tudok gyakorolni. Általában Aciclovir-t használok, de ezzel is egy hét, továbbá az ajkaim is nagyon kiszáradnak tőle. Mitől jönnek ezek elő? Mivel lehetne őket megszüntetni, vagy ha nem, akkor melyik a legjobb gyógymód rájuk? Tisztelettel, Benedek Dávid

        WEBBeteg szakértő válasza a herpesz témában

        Tisztelt Dávid! Aki egyszer fertőződött életében a Herpes vírussal, annál előjöhet máskor is. A vírus a környéki ideggyökökben nyugalmi állapotban van. Ha az immunrendszer nem tudja visszanyomni, akkor előjön és általában ugyanazon a helyen. Ennek a gyógszere Telviran tabletta. Csak a belső kezelés hatásos. Ha többször jelentkezik, mint Önnél, akkor ennek a gyógyszernek egy kisebb, tört dózisát kell szedni folyamatosan, akár egy évig is. Önnél a hangszer is állandóan irritációt fejt ki és ez az oka az állandó visszatérésnek. Tisztelettel: Stehlich Gábor


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 03., 14:58; Megválaszolva: 2012. február 06., 13:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: