• A szififlisz terjedése

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Szerkesztőség! 6 hónapja vagyok együtt a párommal. A munkám miatt sokat utazom keveset vagyok otthonomban. Az élettársam ( nő) bevallotta, hogy többször megcsalt. Településünkön több szifiliszes beteg is van. Valószínű, hogy a partnerem is olyan személlyel folytatott viszonyt aki fertőzött. Az lenne a kérdésem, hogy orális úton terjed e ez a betegség, és, hogy mik a jellemző tünetei, és az aktust követően mikor jelentkeznek az első tünetek? Segítségüket előre is köszönöm! Tisztelettel

        Dr. Csuth Ágnes válasza a szifilisz témában

        A szifilisz orális szex útján is terjed. A korai, fertőző szifiliszre jellemző, hogy a kórokozó behatolási helyén kialakul egy körülírt, gyulladásos terület, ami később kifekélyesedik (ulcus durum), majd kb. 6 hét alatt heget hagyva hátra begyógyul. A korai szifilisznek a második szakaszában ezek a korai tünetek már nem, viszont testszerte láthatók panaszt okozó bőrkiütések. Ezek a fertőződéstől számított második hónaptól fejlődnek ki. A késői szifilisz, a betegség nem fertőző stádiuma évek múltán alakul ki.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. január 31., 19:36; Megválaszolva: 2012. február 02., 09:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: