• Aidses lehetek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő! Röviden próbálom leirni a helyzetemet: 25 éves vagyok, házas.6éve vagyok együtt a férjemmel.Előtte kb 0, 5 évig nem volt szexuális kapcsolatom.Van már egy 2, 5 éves fiunk is.Ám én mai napig rettegek, h esetleg AIDS-es lehetek. AIDS szürés sajnos kizárt mivel minden orvos ismer, és nem akarom a családom kitenni semminek. A férjem elött csak 3 partnerem volt, de kifejezetten csak 1 miatt aggódom.( Ö 7éve házas, és van egy 3 éves gyereke, akkor segéd ápolo volt, nem tudom nekik kell e tesztet csináltatni)Az utóbbi időben többször voltam beteg, 3szor a mult évben(igaz, 99%ban a gyerek hozta haza a bölcsiből).az áll alatti nyirokcsomoim is gyakran megduzzadtak, ezt leginkább a még mindig törekvő bölcsességfogaimnak tudom be, pár nap után visszahuzodnak, és elmulik a feszülés a fogak fölött is(máshol nem szokott bedagadni). Alapból ekcémás vagyok, éjjelente sokszor vakarózom, a börömön más elváltozást nem látok. A véreredményeim jók, a feh.vérsejt számom is, söt kicsit talán surolja a felső értéket.Herpeszem altájon soha nem volt, számon volt, de mióta a férjemmel vagyok összesen 2 alkalommal jött elött, elötte pedig kb minden évben(föleg gyerekkoromban).Gombás fertőzésem eddig csak antibiotikum kura után volt. Ön szerint előjött e volna már valamelyikünknél egyéb tünet? Még ha tünetmentes időszak lenne is, akkor az elsö tünetek között feltétlenül szerepel a kiütés? Nekem az például 11 éves korom óta nem volt. Az egyik exem, akivel közvetlenül a férjem elött voltam katona volt, és azóta többször is volt AIDS teszten, mind negativ lett. Mi a véleménye erről? Előre is köszönöm a válaszát:

        Dr. Csuth Ágnes válasza a HIV fertőzés témában

        Kedves Kérdező! A HIV nem tüneti diagnózis, hanem szerológiai vizsgálatokon alapszik. A tünetek alapján se a HIV fertőzést megerősíteni, se kizárni nem lehet. Anonim HIV szűrésre menjen el a legközelebbi Bőr- és Nemibeteg Gondozóba vagy ÁNTSZ-be.


        Kérdés: 2012. január 31., 15:19; Megválaszolva: 2012. február 01., 14:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: