• HPV terjedése - a vírus jelenleg is megvan a szervezetemben?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Nem egész egy évvel ezelőtt diagnosztizáltak nálam HPV fertőzést. Isoprinosine-t szedtem majdnem három hónapig. Ellenőrzésen még nem voltam. Semmilyen külső elváltozást nem tapasztaltam. A kérdésem az lenne, hogy ha a vírus jelenleg is megvan a szervezetemben, akkor egy új kapcsolat elején a férfi partnerem orális közösülés útján is megkaphatja-e a fertőzést a száj nyálkahártyáján keresztül? Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Pétervári László válasza a HPV témában

        A vírus orális fertőzése is lehetséges. Azonban az immunrendszer képes lehet a védekezés kialakítására.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. január 21., 12:40; Megválaszolva: 2012. január 23., 21:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: