• vírusos szemölcs

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztel doktronő/doktor úr! 1 vagy 1, 5 évvel ezelőtt vettem legelősször észre a fanszőrzetben egy szemölcsöt, melyre HPV szemölcsként ismertem rá az interneten bóklászva. Lézeresen lekezelték őket, majd eltelt egy fél év, és akkor jött elő újra. Ekkor kaptam rá egy Condyline oldatot... mivel csak 1 db kicsi volt, (pont ott, ahol a legelső is volt fél éve ).. melyre azt az instrukciót kaptam, hogy 3 napon keresztül napi 1x, fürdés után, hagyni megszáradni, majd 4 nap szünet, és ha újból kiújul, akkor csak a szünet 4. napja után lehet folytatni... Én kezeltem 3 napon át, majd eltünt, így nem is folytattam tovább, de 3 hét múlva újból előjött, ekkor megint kezeltem, 3. napra megint eltünt, de újabb 3 hét elteltével megint előjött, most, harmadjára is. Azt szeretném megkérdezni, hogy miért jön elő megint? Nem kellene szednem valamit, antibiotikumot? Szikés megoldás nem lehetne eredményesebb? Gumi óvszer ez ellen hogy védhet? llyen szemölcs esetén a HPV-t nem csak a szemölcs tudja átadni? Van esélyem egyszer ettől megszabadulni? Élhetek majd megint szexuális életet? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Tóth Gyöngyi válasza a HPV témában

        Tisztelt Kérdező! Azért jelentkezik úrja a probléma, mert még maradnak szemmel nem látható apró vírusok az adott területen, ezért javaslom hogy most folyamatosan használja néhány hétig(természetesen óvatosan nehogy kisebesedjen) 3 nap kezelés, majd 4 nap szünet szerint. Antibiotikum nem hatásos ez vírus fertőzés, de nincs is ellene szájon át szedhető gyógyszer, csak esetleg immunerősítők.Szikével nem lehet eltávolítani, csak lézer vagy cauteres készülékkel.Gumi óvszer védelmet nyújt, ha olyan területen van ahol fedi az óvszer. Természetesen meg lehet tőle szabadulni, csak kezelni kell. Mivel ez fertőző javaslom, hogy akkor éljen nemi életet, ha teljesen tünetmentes már egy ideje, mert partnerét megfertőzheti vele.


        Dr. Tóth Gyöngyi
        Bőrgyógyász-kozmetológus Itt kérdezhet

        Dr. Tóth Gyöngyi
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. január 18., 23:41; Megválaszolva: 2012. január 19., 18:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: