• Megkérdőjelezhető-e az STD panel hitelessége?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Partneremmel mindketten std panelt csináltattunk, nálam gardnerellát és ureaplasmát találtak, a páromnál pedig HPV-t és clamydiát. Hogy lehetséges, hogy nem kaptam el a nála lévő kettőt, és honnan kaptam akkor a nálam lévőket? Más partnerrel nem volt, én sem.

        Dr. Stehlich Gábor válasza a STD témában

        Tisztelt Hölgyem! A Gardnerella és Ureaplasma a normális hüvelyflóra tagja is lehet. A Gardnerella bakteriális vaginosist okozhat, mely a flóra aránybeli megváltozását jelenti. Ilyenkor a hüvelyváladéknak kellemetlen szaga lehet. A HPV-t ki lehet mutatni akkor is, ha nincs semmilyen tünete. Férfiaknál ez nemi szemölcsöket okozhat. Nőknél bizonyos altípusai a méhnyakrák kiváltásában szerepelhetnek oki tényezőként. A Chlamydia viszont csak nemi úton átadható kórokozó. Ha a partnernek nincs húgycsőből folyása, akkor nem valószínű, hogy van fertőzése. Ezek labor vizsgálatok. Nem Önöknek kell ezeket az eredményeket értékelni, hanem a vizsgáló orvosnak és együtt megbeszélni a további teendőket. Őszinte tisztelettel: Dr.Stehlich Gábor


        Dr. Stehlich Gábor
        Bőrgyógyász, kozmetológus, allergológus Itt kérdezhet

        Dr. Stehlich Gábor
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. január 16., 02:00; Megválaszolva: 2012. január 17., 18:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: