• Rota vírus

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr. Nő/Úr! Hogyan lehetséges illetve van-e valamilyen gyógymód vagy tenni való a következő esetben: kis lányomnál júniusban kiderült, hogy rotás, de csak 1 napig volt hasmenése(5 széklet, semmi más), kis hőemelkedése, ezzel nem kezelték. Aztán rá 3 hónapra a kontrollon még mindig rota fertőzöttséget mutatta ki, azt mondták, hogy annyira érzékeny a teszt, hogy 2-3 hónapon belül mindig kimutatja, tegnap újra meglett az eredmény és még mindig fertőzött, a papírjára ez van írva: rota vírus antigénre pozitív széklet. Itt már eltelt a júniusi vizsgálat óta 7 hónap, tehát már nem gondolnám, hogy még mindig a teszt érzékenysége miatt pozitív, hozzáteszem, hogy semmilyen tünete nincs a kislányomnak, sőt laevolacot szed hónapok óta, hogy legyen széklete. A doktor nő nem mondott semmit erre, hogy újra pozitív az eredmény. Van erre valamilyen gyógymód, hogy a kislányom szervezetéből kiürüljön a vírus? Az ikertestvére nem kapta el, mert neki is volt széklettenyésztés. Még annyit, hogy a kislányom testsúlya 9 hónapig stagnált, nemrég hízott 80 dekát, azóta újra semmi hízás. Most 20 hónaposan is még csak 5900 gr. Nem lehetséges, hogy ez a vírus az okozója ennek? Ezer féle vizsgálaton voltuk már ezzel kapcsolatban és minden negatív, feküdtünk is már a kórházban a súlya miatt 2-szer. Remélem érthetően leírtam mindent. A válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Balogh Andrea válasza a rotavírus témában

        Kedves Kérdező! A Rotavírus ellen csak tüneti terápia létezik. Ha tünetmentes a baba akkor nem érdemes vele foglalkozni, mert jelentősége nincs. Sokan úgy esnek át a Rotavírus fertőzésen, hogy tünetet alig okoz. Inkább az alacsony súlya miatt érdemes vizsgálni és kideríteni, hogy mim okozza ezt. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. január 11., 13:41; Megválaszolva: 2012. január 18., 15:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: