• Összetett dolog, és aggódok...

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Az történt, hogy kb. 5 éve együtt voltam egy kétes hátterű férfival (drogok, ilyesmi) összesen kétszer, és a második aktus után szörnyen rosszul lettem (a kettő közt 4 nap volt). Szédültem, lázas lettem, aztán többet semmi.Aludtam egyet és elmúlt. Azóta, ahogy idősebb lettem, aggódok azon, hogy vajon nem volt e valamivel fertőzött. (mondjuk AIDS-szel). A tüneteinek "utána néztem", velem nem történt kiütésésedés, infulenza-szerű valami, semmi.De félek, hogy mégis lehet valami. Azóta van párom, több, mint egy éve, (14 hónapja), és ő most kiütéses, már egy hete, csak a mellkasa, és ma fájlalta a fejét. Már több ideje szeretkezünk óvszer nélkül, de félek, hogy ha nekem van ilyesmi bajom, akkor neki is lehet, és hogy lehet, hogy ez az, mitől én félek. Lehet az, hogy AIDS-es vagyok, és a nem viszkető, piros pöttyök a mellkason még láz nélkül mit jelentenek? Lehet, hogy nagyon rosszat, vagy csak kis dolog? Mit tanácsolnak, mit tegyek? Ha AIDS-es valaki, milyen tünetei vannak, mikor? Köszönöm... Málna

        Dr. Csuth Ágnes válasza a HIV témában

        Kedves Málna! A HIV fertőzés tényét se kizárni, se ez alapján bizonyítani nem lehet, bár a hurutos tünetek a kezdeti időszakban, nem évekkel később jelentkeznek. A láz és a kiütés számos fertőzésre utalhat, mivel volt az előzményekben óvszer nélküli aktus, önnek és párjának is javasolt a biztonság kedvéért HIV tesztet csináltatnia, addig óvszerrel védekezzenek.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. december 17., 19:03; Megválaszolva: 2011. december 20., 09:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés