Hirdetés
      • Első nemi herpesz terhesen

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! 19 hetes kismama vagyok sajnos nemi herpesz gyanúval. Nem tudom, hol kaphattam el ezt a vírust, sem én sem a párom nem szenvedett még tőle (6 éve vagyunk együtt), sőt egyéb herpeszünk sem volt soha. Szeretném megkérdezni, ha beigazolódik, hogy tényleg nemi herpeszem van mennyire káros ez a magzatra nézve és ki lehet-e védeni az esetleges magzati fertőzést. Az orvosom szerint ha herpesz, akkor sem lehet terhesség alatt kezdeni vele semmit. :( Válaszát köszönöm!

        Dr. Pétervári László válasza a nemi herpesz témában

        Terhesség alatti szemérem testen észlelt herpesz a szülésidejében jelent magzati fertőződési veszélyt,ezért a hüvelyi szülés helyet tanácsos császármetszés végzése. Középidős terhességben tüneti kezelésen kívül más teendő nincs.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. december 06., 10:31; Megválaszolva: 2011. december 08., 17:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés