• influenza elleni védőoltás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Tegnap reggel nagyon erős gyomorfájdalomra és hányingerre ébredtem, hasmenésem is volt. Ennek ellenére tegnap délelőtt beadattam az influenza elleni védőoltást (azért, mert oktatási intézményben dolgozom). Délutánra rosszabbodtak a tünetek, erősödött a gyomorfájdalom és a hányinger, a hasmenés is fennmaradt. Ma ugyanezek a tüneteim vannak. Egyik ismerősömtől hallottam, hogy hányós-hasmenéses vírus terjed a környékünkön, a tüneteim alapján magamnál is erre gyanakszom. Félek, hogy ha erre a vírusra lett beoltva az influenza elleni védőoltás, akkor nem fog kialakulni az influenzára az immunválaszom. Kérdésem az lenne, hogy ha valaki vírussal fertőzött és így oltatja be magát, akkor kialakul-e az immunválasz, illetve hogyan lehet ezt felismerni? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Nóra

        Dr. Csuth Ágnes válasza a védőoltás témában

        Kedves Nóra! Az influenza védőoltásra adott immunválasz így is kialakul, de ennek az immunitásnak a mérését nem végezzük.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. november 03., 10:11; Megválaszolva: 2011. november 04., 08:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: