• FEJFÁJÁS

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        KEDVES DR. NŐ!ÉN UKRAJNÁBÓL IROK 16 ÉVE ÁLLANDÓ ,SZÜNTELEN FEJFÁJÁSOM VAN(NYOMÁS ,NEHÉZSÉG A FEJEMBEN,FÜLZUGÁS)HÁNYINGEREM NINCS,RITKÁN SZÉDÜLÖK.MR VIZSGÁLAT -LIKVODINAMIKAI ZAVAR-VIZHAJTÓKAT,ÉRTÁGITÓKAT ÉS NYUGTATÓKAT SZEDEK,DE EZEK CSAK EGY KICSIT SEGITENEK.2 ÉVE VOLTAM MR VIZSGÁLATON,MERT A NYAKAM IS ELKEZDETT FÁJNI.EREDMÉNYE-DEGENERATIV DISZTRÓFIÁS ELVÁLTOZÁS(C4,C5,C6)REMÉLEM JÓL IROM ÉS MEGÉRTI MERT UKRÁNRÓL FORDITOM.ERRE CSAK FÁJDALOMCSILLAPITÓT IRTAK.MITŐL LEHET EZ?LEHET-E GYÓGYITANI?LEHETSÉGES-E,HOGY ETTŐL FÁJ A FEJEM SZÜNTELEN?SOK ORVOSNÁL JÁRTAM DE KONKRÉTAN EGYIK SE TUDTA MEGÁLLAPITANI,HOGY MI A BAJOM.VÁLASZÁT ELŐRE IS KÖSZÖNÖM!

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a fejfájás témában

        Kedves Kérdező! A fejfájásnak számtalan oka lehet. A leírt MR eredmények nem egyértelműek, ez alapján véleményt mondani nem tudok. Ha az agyvíz túltermeléséről van szó, akkor az értágító szedése nem megfelelő, ilyenkor acetazolamid származékot szoktunk adni. A nyaki gerinc elváltozása mérsékelt, meg kellene próbálni a fájdalomcsillapítók szedését kerülni, mert azok krónikus szedése is okozhat fejfájást. próbáljon meg inkább rendszeres nyaki gerinc tornát végezni, enyhíthet a panaszain, fájdalomcsillapítók nélkül is.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. augusztus 18., 17:10; Megválaszolva: 2011. augusztus 26., 18:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Üdvözlöm!egy hete körülbelül minden nap fáj a fejem,és szédülök,van mikor egyoldalon,van mikor hátul nyomó jellegűen,vérnyomás ingadozás is volt ez idő alatt,de most már nincs.A háziorvos relpax ot irt felt,mert azt mondta ez migrén.De a...
        Üdvözlöm Minden reggel fejgörcsel ébredek mintha hullámokban gyenge áram sugározna a fejemben Ami elmúlik az ébredés után de a hátsó tarkómon gyenge fájdalmat érzek megjegyzem sok a vérzsírom amire gyógyszert szedtem de le áltam vele mert...
        Üdvözlöm! Az lenne a kérdésem,hogy mi lehet az oka az ilyen típúsú fejfájásnak? Vasárnapi nap kezdődött , egy enyhébb fejfájással, de most már 4. napja , hogy ez kitart.Első két nap vmi borzasztó volt, most már enyhébb érzés de...