Mennyire veszélyes a migrén aura?

Tisztelt Doktornő! Az utóbbi időben többször is volt látászavarom (kb. 20-30 percig tartó patkó alakú vibráló fény a jobb szememben) plusz enyhe fejfájás. Utánanéztem ennek a "betegségnek" és az olvasottak alapján migrén aurám van. Az utóbbi időben (fél éve) szedek fogamzásgátlót (belara) és dohányoztam. Ennyit csináltam másképp az eddigiekhez képest, és amíg az elmúlt években 2-3x jöttek a tünetek, addig az elmúlt fél évben 4x. Most leálltam a fogamzásgátlóval és a dohányzással is. Annyit szeretnék kérdezni, hogy valóban migrén aurám van véleménye szerint és ha igen, ez mennyire veszélyes? Én jövő héten elutazok az USÁ-ba és október 1.-én jövök haza. Kicsit aggódok, mert addig nem tudok elmenni vizsgálatokra. Sokszor tapasztalok fülzúgást és nagyon ritkán enyhe zsibbadást a végtagjaimban. Köze lehet ezeknek a migrén aurához? Válaszát előre is nagyon köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bessenyei Mónika válasza migrén témában

Kedves Kérdező!

A tünetek megfelelhetnek migrén aurájának, de mindenképpen neurológiai vizsgálatot javasolnék Önnek, mert más neurológiai betegség is állhat a háttérben. A dohányzás és a fogamzásgátló szedésének abbahagyása jó döntés volt, mert ha aurás migrénről van szó, akkor ez a két külső tényező fokozhatja az agyi keringészavar (stroke) kialakulásának veszélyét. Keressen fel egy neurológiai szakrendelést még mielőtt elutazik.

Kérdés: 2011. május 09., 08:13; Megválaszolva: 2011. május 11., 19:54
Kérdések és válaszok: Fejfájás, migrén
MR lelet értelmezés
Fejfájás
Állandó fejfájás
Mi lehet a baj?