Mi lehet ez?

Tisztelt Doktorúr/nő! Körülbelül két hete általában esténként, de néha nap közben is enyhe, tompa fejfájást érzek homlok tájékon, és a szemeim is fényérzékenyek, valamint néha enyhe nyomást is érzek ott. Ritkán, ha elvétve gyorsabb mozdulatot tettem a fejemmel, akkor enyhe, rövid szédülést éreztem. Velaxin 0, 75-öt szedek naponta egyszer, valamint Frontin 0, 25-öt reggel felet, este egyet. Ezeket régóta szedem, idáig ilyen jellegű panaszaim nem voltak, nemrég csökkentettem a jelenlegire az adagot. Nem tudom, mi lehet a probléma, mit tehetnék ellene, esetleg kihez forduljak vele. Segítségét előre is köszönöm!

Dr. Szanyi Andrea válasza fejfájás témában

Kedves Kérdező!

Az említett gyógyszerek hirtelen lecsökkentése a korábbi panaszainak felerősödéséhez vezethetnek. Nem derül ki, hogy mennyi idő után, milyen mértékben csökkentette a gyógyszeradagot, valamint az sem, hogy ezt orvosi tanácsra tette, vagy saját döntése alapján. Az antidepresszáns gyógyszer (Velaxin) adagját csak fokozatosan, harmadával célszerú csökkenteni és legalább 6-12 hónapos szedést követően. A terápiát korábban beállító orvosát keresse fel panaszaival.

Természetesen fejfájása, szédülése hátterében más ok is lehet, így magasvérnyomás, vérszegénység, ezek kivizsgálása céljából keresse fel háziorvosát.

Kérdés: 2011. március 12., 22:55 ;Megválaszolva: 2011. március 15., 21:28
Kérdések és válaszok: Fejfájás, migrén
Fejfájás és szédülés
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Tavaly augusztusban egyik nap arra ébredtem, hogy szédülök és fáj a fejem. Mindkét tünet folyamatosan fennállt és...
Fejfájás oka
Fej nyomás érzés,koncentráció...
Állandó fejfájás, mit tegyek?
MR lelet értelmezés