Gyerekkori migrén

Érdeklődnék gyerekeknél a migrén tüneteiről? Az én 5 éves kisfiamnak 9-10 hetente szédülésre fejféjásra panaszkodik de a fejfájás nem mindig van. Miután kihányta magát megkönyebül, de másnap még egyszer várható, ez kb 13-20 perces. Migrén lehetséges, hogy kiszámitható időbe jöjjön? Kisfiam laza izomzattal illetve laza izületel született főleg hát nyak váll ennek köze lehet a migrénhez? köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bessenyei Mónika válasza migrén témában

Kedves Kérdező!

A gyermekkori migrén némileg eltérhet a felnőttkoritól, sokszor rövidebb ideig tart, nem kíséri fény illetve hang kerülés. Gyakran társul hozzá szédülés, előfordul az is, hogy az az egyetlen tünete. A laza izomzattal nincs összefüggésben. Egy alkalommal érdemes gyermekneurológiai vizsgálatra elvinni, számos tanáccsal elláthatják.

Kérdés: 2011. február 27., 16:01; Megválaszolva: 2011. március 02., 14:53
Kérdések és válaszok: Fejfájás, migrén
Sűrűsödtek a kínzó migréneim
Üdv! 17 éves vagyok (2 hét és 18) 10 éve vannak migréneim erős fejfájással aurás látás kíséretével, hányingerrel ami kezelés nélkül...
Szikralátás
Tisztelt Doktornő, 13 éves fiamnak kb egy évvel ezelőtt volt szikralátás után fejfájása, ami gyógyszer hatására elmúlt. Jelenleg sűrűbben...
Migrénes fejfájás utáni rossz...
Kedves Éva! A tegnapi napon erős migrénes fejfájásra ébredtem, ami egész nap tartott. Nagyon erős lüktető fájdalmat éreztem, szédültem és...
Megváltozott migrén
Tisztelt Doktornő/úr! 30 éves vagyok, az elmúlt években évente 1-2 migrénem volt, most viszont a héten 2 is volt, de kicsit megváltozott-most nincs...
Migrén nélkül boldogan, lehet?
Tisztelt Dr. Úr/Nő! Kb. 5 éve kínoz migrén, havonta 4-5 alkalommal.Kisvárdába voltam kivizygáláson, ct, labor, ahol javasolták, szedjek...