Erős szúró, zsibbadó fejfájásról kérdés

Tisztelt neurológus doktornő! 2010 november elején egy hétig nagyon erős zsibadásos fejfájásom volt. A hét végen az esti órákban 1-3 órás időszakban lezsibadt a bal oldalom, a vérnyomásom elkezdet ingadozni, utána hányingerem volt, hánytam végül reggel lettem jobban. A vérnyomásomásra gyógyszert szedek amivel sikerült megfelelő képen beállítani. Voltam neurológián ahol kaptam koponya CT időpontott március 9. De kevés szünetekkel szinte folyamatosan a fejem jobb oldalán erős szúró nyílaló fejfájásom van. Van amikor szünetel de általában szinte folyamatosan van egész nap kivéve éjszaka! Egy belső fejnyomást és zsibogást érzek a fejemben. Folyamatosan fájdalom csilapított szedek. A bal karam is zsibad és a kézfejem Carotis UH vizsgálatot negativ lett. Az a kérdésem hogy mitől lehetnek ezek a tünetek? Ezek a tünetek okozhatnak súlyosabb egészségügyi károsodást a CT vizsgálatig? Vagy Ön szerint szükséges-e előbb megcsináltatni Koponya CT vizsgálatot? Vagy pedig ismételten menjek el még CT vizsgálat előtt vissza neurológushoz? Válaszát és segítségét előre köszönöm M. Mária

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bessenyei Mónika válasza fejfájás témában

Kedves Kérdező!

A neurológus megvizsgálta és részletesen kikérdezte Önt, és valószínű nem talált olyan tünetet, ami alapján sürgős vizsgálatra lenne szükség. A fejfájásnak számtalan oka lehet, ha a neurológiai vizsgálat negatív volt, akkor komolyabb agyi elváltozás nem valószínű a hátterében. A kézzsibbadása sem biztos, hogy agyi eredetű, lehet idegnyomódás következménye a csukló vagy könyök magasságában. Várja meg a CT eredményét, utána a kezelőorvosa a megfelelő terápiát majd előírja.

Kérdés: 2011. február 25., 16:54; Megválaszolva: 2011. február 28., 18:29
Kérdések és válaszok: Fejfájás, migrén
Furcsa érzések a fejben
Állandó fejfájás, mit tegyek?
MR lelet értelmezés
Fejfájás