Lehetnek-e ezek az okok a migrénem mögött?

Erős migrénszerű fejfájás. Előzmény: régebben ritkán ittam kávét, Január elejétől azonban naponta 3kb. 3 adagot fogyasztottam, másfél hónapon keresztül, majd hirtelen abbahagytam a kávé fogyasztását. Eztán pár napig erősen fájt a fejem, és a vérnyomásom is alacsonyabb lett. Egy adag kávé elfogyasztása után a fejfájás is alábbhagyott. Kérdéseim: 1. Lehet-e ok, okozati összefüggés a kávéfogyasztás, és a fejfájás között? 2. Okozhat-e a kávé hirtelen elhagyása vérnyomás ingadozást? 3. Hogyan tudnám a vérnyomásomat az optimális szintre visszaállítani, lehetőleg gyógyszeres kezelés nélkül? Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza fejfájás témában

Kedves Kérdező!

A kávé hirtelen elhagyása koffein megvonás következtében okoz fejfájást. A kávéban lévő koffein emeli a vérnyomást, így elhagyása okozhat vérnyomáscsökkenést. Igyon sok folyadékot, melynek egy része tea legyen, sportoljon, ezek hatására vérnyomása normalizálódhat. Ha az alacsony vérnyomás nem okoz tünetet, nem kell kezelni.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2011. február 19., 16:17; Megválaszolva: 2011. február 21., 22:20
Kérdések és válaszok: Fejfájás, migrén
Állandó fejfájás, mit tegyek?
MR lelet értelmezés
Fejfájás
Tisztelt Doktor Úr! Napok óta fáj a fejem hátul jobb oldalon. Középtájt. Egyfajta nyomást érzek. A vérnyomásom magas, szedek rá gyógyszert...
Gyermekkori migrén
Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Kisfiam most februárban lesz 12 éves. Panaszai tavaly szeptemberben kezdődtek: reggelente 2-3 napon keresztül...