• Lehetnek-e ezek az okok a migrénem mögött?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Erős migrénszerű fejfájás . Előzmény : régebben ritkán ittam kávét , Január elejétől azonban naponta 3kb. 3 adagot fogyasztottam , másfél hónapon keresztül , majd hirtelen abbahagytam a kávé fogyasztását . Eztán pár napig erősen fájt a fejem , és a vérnyomásom is alacsonyabb lett . Egy adag kávé elfogyasztása után a fejfájás is alábbhagyott . Kérdéseim : 1. Lehet-e ok , okozati összefüggés a kávéfogyasztás , és a fejfájás között ? 2. Okozhat-e a kávé hirtelen elhagyása vérnyomás ingadozást ? 3. Hogyan tudnám a vérnyomásomat az optimális szintre visszaállítani , lehetőleg gyógyszeres kezelés nélkül ? Válaszát előre is köszönöm .

        WEBBeteg szakértő válasza a fejfájás témában

        Kedves Kérdező! A kávé hirtelen elhagyása koffein megvonás következtében okoz fejfájást. A kávéban lévő koffein emeli a vérnyomást, így elhagyása okozhat vérnyomáscsökkenést. Igyon sok folyadékot, melynek egy része tea legyen, sportoljon, ezek hatására vérnyomása normalizálódhat. Ha az alacsony vérnyomás nem okoz tünetet, nem kell kezelni.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. február 19., 16:17; Megválaszolva: 2011. február 21., 22:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: