Vélemény kérés

Véleményüket szeretném kérni az alábbi MR leletemmel kapcsolatban: fejfájás miatt végezték el a vizsgálatot, de azzal kapcsolatban semmilyen összefüggést nem találtak, viszont aggódom az alábbi eredmény miatt. Van okom rá? köszömöm előre is a választ! Normális tágságú, középállású oldalkamrák, minimális oldalkamra aszimmetriával. A jobb occipitalis szarv tágabb, mint a ba. Norm. III: és IV. agykamra. Norm. subarachnoidalis tér. Jobb oldalon occipitalisan a periventricularis fehérállományban kis kiterjedésű (kb 12*2*5mm-es) szabálytalan alakú szignál alteráció látható. (fokoott szignál intenzitás a T2 és FLAIR, csökkent a T1 szekvencián) . Az elváltozás centrumában kisebb, kb 2mm átmérőjű cysticus laesio is látható. Egyebekben norm. szerkezet. Vérzés, térfoglalás, diffusios zavar nem látható. NOrm.flow void és cranio-cervicalis átmenet.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bessenyei Mónika válasza fejfájás témában

Kedves Kérdező!

A leírt elváltozás lehet egy korábbi kis agyi keringészavar nyoma, mely eddigi életében bármikor kialakulhatott, de lehet fejlődési rendellenesség, esetleg gyulladásos folyamat maradványa. A felvételt meg kellene mutatnia a kezelőorvosának illetve egy idegsebésznek, hogy véleményezzék mi lehet. A kép nélkül több nem mondható csak a lelet alapján.

Kérdés: 2011. január 21., 20:06; Megválaszolva: 2011. január 31., 13:03
Kérdések és válaszok: Fejfájás, migrén
MR lelet értelmezés
Fejfájás
Állandó fejfájás
Mi lehet a baj?