• Lisztérzékeny-migrén

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves WEBDoktor! 8 éve van diagnosztizált krónikus cluster fejfájásom. Minden vizsgálatot elvégeztek a pszichiátriai vizsgálattól az MRI-ig, amik mind negatívak lettek, a megoldás nem lett meg. Az évek során azt tapasztaltam, hogy a beleimben termelődő gázok mennyiségétől függ a fejfájás hossza és erőssége. Azt is felfedeztem, hogy alkohol fogyasztás hatására 5-30 perc után kialakulhat egy jellemzően "alkoholos migrén". Mára az vált a legszembetűnőbbé, hogy (sok) lisztet tartalmazó ételek fogyasztása után és annak másnapján jelentkezik a fájdalom. Rizsből készült ételeknél viszont a fájdalom többnyire elkerül. A véleményét szeretném kérni, Ön szerint lisztérzékeny lehetek?

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a cluster témában

        Kedves Kérdező! Lehet összefüggés a a két dolog között. Vérvizsgálattal már a gyanúját fel lehet állítani a lisztérzékenységnek, de csak a belekből vett mintával lehet biztos diagnózist felállítani. Belgyógyászati vizsgálat javasolt.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. január 12., 12:15; Megválaszolva: 2011. január 16., 15:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés