• Tompa fejfájásom lett a pánikbetegséggel

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Dr Úr/Nő!

        Néhány hónappal ezelőtt pánikbetegségem alakult ki mely alatt egy tompa fejfájás a halántéknál kétoldalt szintén előjött. Mindenki azt mondta hogy a stressz miatt van. Volt hogy egy-két hétig volt utána egy-két hétig elmúlt majd megint. Kb három hete volt egy migrénes rohamom legalábbis a háziorvos ezt mondta mert furcsán láttam majd szédültem hányinger és erős bal oldali szem felett kialakuló fejfájásom lett. Utána megint egy-másfél hétig semmi. MOst hogy ismét rosszabb lett az idő pár napja megint fáj a fejem nem erősen de szinte reggeltől estig nagyon idegesítő. Vérnyomásom jó, háziorvos már többször megvizsgált pupillatágulástól vakjárásig szemészeten is voltam meg fül orr-gégészeten nem találtak semmit. Közben kiderült hogy babát várok és gyógyszert sem merek bevenni. Teljesen beijedtem hogy ebbe bele is halhatok mert mi van ha komoly bajom van és azért fáj mindig de ha sikerül lefoglalalnom magam teljesen akkor nem fáj legalábbis úgy érzem. Voltam természetgyógyásznál is ő sem talált semmit. Érdekes hogy általában a jobb felem és halántékom fáj néha mintha a fülem és vállam is de sokszor mintha átvándorolna a másik felére vagy a fejtetőre tarkóra. Teljesen őrültnek néznek hogy beképzelem mert ilyen nincs hogy vándorol. Ön szerint mit tegyek? Valóban beképzelhetem? Annyira félek hogy komoly bajom lehet de arra gondoltam hogy akkor talán más tüneteim is lennének és csak már megtaláltak volna legalább egyett az a pár orvos nem? Terhesség alatt ugye nem végeznek sem ct-t sem mr-t meg azt mondják azt nagyon indokolt esetben csinálják mert drága. Kérem adjon tanácsot!

        Üdvözlettel: Anita

        WEBBeteg szakértő válasza a fejfájás témában

        Kedves Anita!

        Keressen fel egy ideggyógyászati szakrendelést, ahol a vizsgálatával és a panaszainak részletes kikérdezésével nagy valószínűséggel ki tudják azt zárni, hogy lehet e komolyabb probléma  a fejfájás hátterében. A leírása alapján a stressz tűnik a legvalószínűbb háttérben álló oknak, de a terhesség első időszaka is kiválthatja. Koponya CT-ét nem végeznek terhesség alatt, a röntgensugárzásnak magzatkárosító hatása lehet.  MR-t azért végzenek csak nagyon indokolt esetben terhesség alatt, mert ugyan eddig bizonyított magzatkárosító hatása nincs, de terhesség alatt semmilyen ilyen jellegű vizsgálat nem ajánlott cska életet veszélyeztető helyzetben.


        Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2010-03-11 21:34:47; Megválaszolva: 2010. március 11., 21:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Három napja nem éreztem jól magam, fájt a fejem, fáztam. Vasárnap elmentem az orvoshoz mert belázasodtam. Írt fel gyógyszert, de aggaszt hogy a fejem szúr,lüktet keservesen fáj, akkor is ha köhögök és akkor is ha nem! Ez a betegségem miatt...
        Szép jó napot kívánok! a problémám a következő: egy ideje észre vettem, hogy fekvés közben ha a fejem nincs megemelve enyhe nyomás érzek a fejemben, ha ez pár percig igy marad, akkor felkelés után erős nyilaló fejfájásom van ami pár perc...
        Kedves Webbeteg! Nem nagyon tudok már honnan segítséget kérni, sajnos csak a sötétben tapogatózok hetek óta hiába voltam már vizsgálatokon. Jellegzetes tüneteket produkálok, de hiába készítettem el több vizsgálatot semmi rendelleneset nem...
        Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Kisfiam most februárban lesz 12 éves. Panaszai tavaly szeptemberben kezdődtek:reggelente 2-3 napon keresztül szédülés, végtagzsibbadás, hányinger, gyengeség. Ez nagyjából havonta ismétlődik. Emellett ennél...
        Kedves Doktorno/Doktor ur! A panaszaim nagyjabol egy-masfel eve kezdődtek, amikor is azt vettem eszre, hogy a masfel eves lányom felemelese vagy egy nehezebb szatyor cipelese fejfajast okoz. A fajdalom nem szokott 20-30 percnel tovább tartani. Ilyenkor...
        Tiszelt dr álango fej fájásal kuzök ritkál kiséri egy szörnyu roszullét ez félévente vagy évente egyszer történik velem homájosan látok a bal szememre zibad bal kezem a nyelvem ez csak pár pecig tart ez elmulik akor jön egy szörnyu fej...
        Nem olyan rég, úgy naggyából egy hete kezdőtött, hogy minden reggel mikor felkeltem közepes erősségű fejfájást éreztem, miután ezt gyógyszer segítségével elmulasztottam, az egész hátralevő napomban éreztem hogy nem vagyok jól. Minden...
        Érdekes fejfájást tapasztalok. A fejem tetején érzem ezt az érzést és olyan mintha belülről nyomná valami a fejem Kb 3 hónapja van ez a fejfájás szerűség,de hogyha állatokkal vagyok vagyis jól érzem magam akkor nem tapasztalom ezt az...