• migrénes problémák

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő!

        25-éves fiatalember vagyok. Tavaly júniusban kerültem korházba, nagyon erős fejfájással, hányással, kézzsibbadással amit látászavar előzött meg. A korházban CT-t végeztek, ahol nem találtak semmi rendellenességet. Levették másnap a gerincfolyadékomat és megállapították, hogy sem daganat sem agyvérzés nem okozhatta a tüneteket, így migrénes rohamom volt. Tegnap valószínű megjött migrénes roham megint. A látászavar másfajta volt, most a fókuszpont volt elmosódott, először pedig a teljes látóterem. Utána jött a fejfás és a hányinger. Bevetem a replax gyógyszerem és fél óra múlva jelentősen jobban lettem, de rá nemsokára hánytam egyet.  A gyógyszer bevételekor a fejfásás, úgy mint a múlkor, szinte elviselhetetlen volt. A kérdéseim a következők lennének:
        - szinte teljes mértékbe biztos lehetek abban, hogy ez egy migrénes roham volt és nem fontos egyéb vizsgáltakat elvégezni, hogy más betegségeket ki lehessen zárni?
        - mind a két esetben 1, 5 óra focizás előzte meg a rohamot, kb fél órával a látászavar előtt. Lehet oka a foci a rohamnak, úgy hogy minden héten focizok és alkalmattán más sportot is végzek? Bár én úgy érzem hogy a rohamok előtti focin, mind a két esetben jobban megterheltem magam.

        - ez volt ugye a második rohamom, érdemes ezen második roham után szakorovost személyesen megkeresnem?

        Válaszát előre is köszönöm!

         

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a migrén témában

        Kedves Kérdező!

        Nagy a valószínűsége, hogy tényleg migrén betegség lesz, bár ezt csak 5 roham után lehet biztosan kimondani. A tünetei azonban egyértelműen erre utalnak. Egyéb vizsgálatot nem szoktunk végezni, a koponya CT kizárta az esetleges más okot a háttérben. Lehet a nagyobb fizikai megerőltetés a kiváltó ok, de valószínűbb, hogy csak véletlen egybeesésről van szó. Mindenképpen érdemes lenne fejfájás szakrendelésre visszamennie.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk Itt kérdezhet

        Dr. Bene Orsolya
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-03-11 21:12:05; Megválaszolva: 2010. március 11., 21:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Érdekes fejfájást tapasztalok. A fejem tetején érzem ezt az érzést és olyan mintha belülről nyomná valami a fejem Kb 3 hónapja van ez a fejfájás szerűség,de hogyha állatokkal vagyok vagyis jól érzem magam akkor nem tapasztalom ezt az...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Egy héten 4 alkalommal konditerembe jàrok, amikor pedig nem olyankor 2 alkalommal futni szoktam. 2 hete jelentkezett először, hogy amikor nagy súllyal guggoltam nagyon erős lüktető fejfájás jelentkezett, aki korábban nem....
        Kedves doktor úr/doktor nő! Olyan kérdéssel fordulnék õnhöz, hogy kB 1, 5 hónapja minden nap nyakfájással küszködök, amihez fejfájás is társul. A nyakam mozgatásra ropog, hol a fejem, hol a nyakam fáj jobban. A fejem változó helyeken...
        Tisztelt Főorvos Asszony! 2 kérdést tettem fel Önnek Agydaganat miatt, melyekre Doktornő megnyugtatóan válaszolt. A következő a fejlemény: 2 neurológus vizsgálatai alapján negatív BAEP vizsgálat negatív Szemészet negatív ( szemnyomás...
        Jobb oldalt hátul be nyilal a fejem naponta többször is már 2napja. Benyilal akkor fáj aztán elmúlik es van hogy 2perc mulva jön a következő van hogy 1óra mulva. Mitől lehet?
        Tisztelt Doktornő! Köszönöm a válaszát. Tegnap elmentem magán neurológushoz. Megvizsgált fizikailag fekve-állva, doplerrel is a nyaki ereket, ő nem talált eltéréseket, de mondtam neki hogy hipohonder vagyok, ezért azt mondta csináljunk egy...