• Migrén kezelés gyógyszer nélkül?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr / Doktornő! Az utóbbi időben rendszeres migrén kínoz ami már elviselhetetlen. A homlokom környékén kezdődik, majd folyamatosan megy a tarkóm felé és már olyan mintha az egész fejem görcsben lenne. A fájdalom már inkább a görcsre jellemző. Eleinte csak fájt a fejem amit igen nehezen viseltem de nem okozott különösebb problémát, és csak 3-4 havonta jelentkezett, most már havonta 2-3-szor fordul elő és egyre erősebb és több más tünetet hoz magával. Az utóbbi alkalmakkor már hányás és hasmenés is kíséri és egyre jobban szédülök közben. Ha ilyen erős a fájdalom akkor még másnap is folyamatos fejfájás kísér, bár már nem olyan mértékű mint előző nap. kb. 1 -1, 5 éve voltam CT vizsgálaton de ott nem találtak semmit. A neurológus akinél jártam közölte, hogy csak beképzelem szerinte semmi bajom ha a CT sem mutat ki semmit. A problémám az hogy gyógyszert sem szedhetek mert olyan mértékű allergiám van hogy a dokik akiknél voltam nem mernek már próbálkozni velem. A CT-orvos sem merte megitatni velem a kontraszt anyagot nehogy allergiát váltson ki. Így csak normál Ct felvételt csinált. A kérdésem az lenne hogy ezen tünetek alapján milyen problémám lehet, ha ez a leírás alapján lehetséges, vagy mi az amit tehetnék hogy ez megszűnjön, vagy legalább ne legyen ilyen mértékű a migrénem. Válaszát előre is köszönöm Tisztelettel Andrea

        WEBBeteg szakértő válasza a migrén témában

        Kedves Andrea!

        A leírása alapján leginkább migrénre jellemző a fejfájása. Vannak már olyan gyógyszerek, melyek a migrén megelőzésében jó hatásúak. Ha ilyen rendszeresen jelentkezik a fejfájás, akkor ezekkel kellene próbálkoznia. Fejfájás szakrendelésen tudják ezeket Önnek javasolni.


        Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-03-09 20:41:40; Megválaszolva: 2010. március 09., 20:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Érdekes fejfájást tapasztalok. A fejem tetején érzem ezt az érzést és olyan mintha belülről nyomná valami a fejem Kb 3 hónapja van ez a fejfájás szerűség,de hogyha állatokkal vagyok vagyis jól érzem magam akkor nem tapasztalom ezt az...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Egy héten 4 alkalommal konditerembe jàrok, amikor pedig nem olyankor 2 alkalommal futni szoktam. 2 hete jelentkezett először, hogy amikor nagy súllyal guggoltam nagyon erős lüktető fejfájás jelentkezett, aki korábban nem....
        Kedves doktor úr/doktor nő! Olyan kérdéssel fordulnék õnhöz, hogy kB 1, 5 hónapja minden nap nyakfájással küszködök, amihez fejfájás is társul. A nyakam mozgatásra ropog, hol a fejem, hol a nyakam fáj jobban. A fejem változó helyeken...
        Tisztelt Főorvos Asszony! 2 kérdést tettem fel Önnek Agydaganat miatt, melyekre Doktornő megnyugtatóan válaszolt. A következő a fejlemény: 2 neurológus vizsgálatai alapján negatív BAEP vizsgálat negatív Szemészet negatív ( szemnyomás...
        Jobb oldalt hátul be nyilal a fejem naponta többször is már 2napja. Benyilal akkor fáj aztán elmúlik es van hogy 2perc mulva jön a következő van hogy 1óra mulva. Mitől lehet?
        Tisztelt Doktornő! Köszönöm a válaszát. Tegnap elmentem magán neurológushoz. Megvizsgált fizikailag fekve-állva, doplerrel is a nyaki ereket, ő nem talált eltéréseket, de mondtam neki hogy hipohonder vagyok, ezért azt mondta csináljunk egy...