Neurológia

Kedves Doktornő ill. Doktor Úr!

Sajnos agyi infarktusom alkalmával a CT vizsgálat gyanus foltot mutatott e fejemben, ezért  MR vizsgálatra jegyeztek elő: A vizsgálat eredménye: a periventricularis fehérállományban mko.-n számos, helyenként a corticalis régiót is érint 3-8 mm-es jelgazdag góclátható. Jobb oldalon occipitalisan a kamrarendszer síkja felett megfigyelhető egy nagyobb 10mm átmérőjű FLAIE szekvenciában jelgazdag terület is. Az orvosom szerint ez elég rossz lelet és a sclerosis multiplex nevű betegség akármikor felütheti nálam a fejét, váratlanul. Sajnos nagyon sokat fáj a fejem van úgy, hogy 4 napon át tartó migrénem van a teljes kimerülésig. Már pszichiáterhez és pszihológushóz is elküldtek, mondván a stressz okozza mindezt. De sajnos a depresszióra kapott gyógyszerek és az eltelt néhány hónap semmin sem változtatott. Az orvosom pedig csak fél évente, ha szakít rám időt, illetve azt mondta akkor keressem legközelebb ha már lebénultam addig nem csinál semmit.Pedig én is azt hittem, ha a depresszió megszünik nem fáj majd a fejem, de nem így lett. Nagyon sok gyógyszert szedek (aspiprin protect, merckformin, concor cor, tritace, crestor, xanax, cipralex, quamatel a májam pedig teljesen kikészült (a laborleletek 3-szoros értékeket mutatnak) . Szeretném tudni fogok fájdalom nélküli életet élni valaha? Nagyon várom válaszát.

Tisztelettel.

 

Ádám Lászlóné

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza fejfájás témában

Kedves Kérdező!

Először is nyugodjon meg, a Sclerosis multiplex nem MR diagnózis, tünetek nélkül nincs. Ilyen jellegű MR elváltozásokat nemcsak Sclerosis Multiplexben szoktunk látni, vascularis demielinistaioban is előfordul. Ez utóbbi az agyban lévő kiserek károsodása miatt góc az agyban, melyben az idegrostiok az elégtelen keringés miatt elveszítik burkukat. Véleményem szerint az Ön esetében inkább erről lehet szó, tekintettel, hogy cukorbeteg és magas vérnyomásos is- és mindkét betegség hajlamosít az utóbbi kórképre- valamint hogy már volt egy agyi infractusa. A fejfájása biztosan nem ettől van. Azzal egyet értek, hogy stressz provokálhatja fejfájását. A migrénre már vannak speciális szerek, melyeket ha időben bevesz, akkor megszünteti a kínzó és akár napokig tartó fejfájást. Fejfájás szakrendelésen vagy neurológiai szakrendelésen javasolhatják Önnek. Keressen fel egy fejfájás szakrendelést, ahol a migrén és a tenziós fejfájás ellen is javasolnak Önnek gyógyszert.Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus

Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
Kérdés: 2009. július 25., 23:08; Megválaszolva: 2009. július 25., 23:08
Kérdések és válaszok: Fejfájás, migrén
Furcsa érzések a fejben
Állandó fejfájás, mit tegyek?
MR lelet értelmezés
Fejfájás