Tenziós?

üdvözlöm! az én betegségem pár hónapja kezdődött.iszonyatos fejfájás kapott el.

elsö vizsgálat egy akut ct volt, negativ.második vizsgálat nyakierek ultrahangozása

negativ.harmadik, egy érfestéses ct, ez is negativ.utolsó vizsgálat egy mr vizsgálat volt.

az orvos megnézte és azt mondta hogy az szokványos dolog nem tudnak vele mit kezdeni, várjak fél évet.mikor fejfájásom van a szemeim bedagadnak, látótér kiesésem van, hányinger, és néha eszméletvesztés, fülzugás, memória zavar.vizsgált az orvos becsukott szemmel balra dőlök, a bal lábamban nincs reflex, az orrom hegyét nem alálom el.a doki szerint ez tenziós fejfájás, csak a sok velaxint tömi belém, hiába mondom, hogy én nem érzem hogy depis lennék.és most leirom önnek a leletet szórol szóra.: JOBBOLDALON FRONTÁLISAN 20 MM-ES DEMYELINISALT GÓC LÁTHATÓ.erre lennék én kiváncsi hogy mit jelent, és hogy miért fáj napról napra a fejem.gyógyszert nem kaptam! elöre is köszönöm válazsát.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza migrén témában

Kedves Kérdező!

 

Az MR-en leírt elváltozás nagy valószínűséggel korábban lezajlott kis agyi keringészavar vagy születéskori károsodás maradványa, ami azt jelenti, hogy a lerít területben, jobb oldalon a homloklebenynek megfelelően, az idegrostok elvesztették a búrkukat, károsodtak. Ez biztosan nem lehet oka a fejfájásának. Gondolom az erős, látászavarral, memóriazavarral járó fejfájása nem mindennapos. A legnagyobb valószínűséggel ez a típus migrénnek megfelel, a mindennapos pedig tenziósnak. Keressen fel egy Fejfájás Szakrendelést, ahol a megfelelő terápiát beállíthatják.

 Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus

Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
Kérdés: 2009. július 13., 10:05; Megválaszolva: 2009. július 13., 10:05
Kérdések és válaszok: Fejfájás, migrén
Sűrűsödtek a kínzó migréneim
Üdv! 17 éves vagyok (2 hét és 18) 10 éve vannak migréneim erős fejfájással aurás látás kíséretével, hányingerrel ami kezelés nélkül...
Szikralátás
Tisztelt Doktornő, 13 éves fiamnak kb egy évvel ezelőtt volt szikralátás után fejfájása, ami gyógyszer hatására elmúlt. Jelenleg sűrűbben...
Migrénes fejfájás utáni rossz...
Kedves Éva! A tegnapi napon erős migrénes fejfájásra ébredtem, ami egész nap tartott. Nagyon erős lüktető fájdalmat éreztem, szédültem és...
Megváltozott migrén
Tisztelt Doktornő/úr! 30 éves vagyok, az elmúlt években évente 1-2 migrénem volt, most viszont a héten 2 is volt, de kicsit megváltozott-most nincs...
Migrén nélkül boldogan, lehet?
Tisztelt Dr. Úr/Nő! Kb. 5 éve kínoz migrén, havonta 4-5 alkalommal.Kisvárdába voltam kivizygáláson, ct, labor, ahol javasolták, szedjek...