Fejfájás és nemi élet

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Nagyon kényesnek érzem a kérdést. Nem vagyok fejfájós típus, de szeretkezés közben iszonyúan megfájdul baloldalon a fejem. Mindent tönkretesz ez a tünet. Mi lehet az oka? Köszönöm válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza fejfájás orgazmus témában

Tisztelt kérdező!

Önnek nagy valószínűséggel úgynevezett orgazmusgoz kapcsolódó fejfájása van, mely egy jóindulatú fejfájás. Két típusát ismerjük: az első típusra tompa fájdalom jellemző, mely még az orgazmus előtt kezdődik, a másik típus egy hirtelen jelentkező, erős fájdalom, mely az orgazmus alatt lép fel.

Az erősebb fájdalom eltarthat 12 óráig is, míg az enyhébb akár napokig is érezhető. nem érdemes a fejfájás teljes elmúlásáig újból szeretkezni, mivel erősödhet vagy kiujúlhat a fájdalom. A fejfájás általában 30 éves kor után kezdődik, és a férfiaknál gyakoribb.

Gyakran a szexuális aktus után, vagy ha passzívabban vesz részt az aktusban, a fejfájás enyhül, vagy megszűnik. Kezelésére az indometacin tartalmú gyógyszer a hatásos.

Aktus előtt 1 órával bevéve megakadályozhatja a fájdalom kialakulását. Mindenképpen tanácsos egy fejfájást szakrendelést felkerenie, ahol javasolhatják Önnek ezt a típusú gyógyszert és kizárhatnak esetleg más okot.

Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. július 14., 16:47; Megválaszolva: 2009. július 14., 16:47
Kérdések és válaszok: Fejfájás, migrén
MR lelet értelmezés
Fejfájás
Állandó fejfájás
Mi lehet a baj?