Szédülés, tarkótáji fájdalom

Hosszu évek óta kardiológiai kezelés alatt állaok.Napi gyógyszereim: 2x2, 5mg Concor, 2x1ModuxinMR, reggel 1 amilorid, 3x0, 5mg xanax, 2x1 bilobil forte, és néha MagneB6. Vérnyomásom általában 12070, néha nagyritkán kiugró 160/90, vagy általában reggelente92/58. Az ultrahang vizsgálat megállapitása szerint a balkamra billentyü visszaereszt.Havonta három-négy napig előfordul, hogy rendkivúl gyengének érzem magamat és majdnem állandóan szédülésem, bizonytalan járásom, és fejfájásom van.Kérem T.Doktornő szives válaszát, hogy mi okozhatja ezeket a tüneteket, lehet-e valamelyik gyógyszer  mellékhatása, vagy valami más. Az időjárási frontokat is erősen érzem.

 

 

Szives válaszát várva Köszönettel S.L.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza szédülés témában

Kedves kérdező!

A Concor, Amilorid csökkentheti a vérnyomást, emiatt előfordulhat szédülés, de a panaszok alapján felmerül vérnyomáskiugrás lehetősége is. Érdemes lenne (különös tekintettel a panaszos napokra) vérnyomásnaplót vezetni, mivel elképzelhető, hogy a gyógyszerek módosítására lesz szükség. Szédülés, fejfájás hátterében a nyaki gerinc betegsége is állhat, illetve nyaki érszűkület is okozhat ilyen panaszokat, ezért ideggyógyászati kivizsgálás is szóba jön.

 Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya

Kérdés: 2009. július 01., 13:17; Megválaszolva: 2009. július 01., 13:17
Kérdések és válaszok: Fejfájás, migrén
Fejbaj
Nekem az lenne a panaszom, hogy egy hete körülbelül fájt a tarkóm és a fejem hátsó része. Azt mondták magas vérnyomás és kaptam...
Milyen betegségem lehet?
Jóreggelt! 25 éves fiatal Srác vagyok! Kb 2és fél éve magas a vérnyomásom. Sokáig nem szedtem rá gyógyszert. Már hónapok óta szedem. Egy...
Pánikroham, fejgörcs és szédülés
2-3 éve szédülés illetve rekeszizomgörcseim vannak, pánikrohamoknak mondták, orbáncfűtea megszüntette a panaszokat. Egy hete tarkónál kezdődő...
Halánték fájdalom
Tisztelt Doktornő/Úr! Párom tegnap azt vette észre, hogy a halántéka körüli rész nyomásra érzékeny, fájdalmas olyan mintha beütötte volna...