Fej (összevisszasága)

A fejem egyre többet fáj (néha erős szúró, néha tompa nyomó fájdalom) , de mindig a fej közepétől kifelé, vagy sugár irányba, vagy csak a halántékok felé, a homlokkal és a fej hátuljával együtt. Ezek váltakoznak. Annak idején (kb10-15éve) kaptam divascan-t, (akkor jó volt egy ideig nem volt fejfájásom) de most már csak alszom tőle. Az MR jó volt. Mostanában kezdődött a szédülés, minden átmenet nélkül, majd ahogy jött, úgy múlik is.kb fél óráig tart, van amikor tovább. valamikor úgy dőlöngélek, mint aki most szált ki a centrifugából (olyan ájulás előtti érzés) . A vérnyomásom mindig 120/80 amikor mérik. Állítólag ez jó, de már nagyon régóta ennyi. kb 1, 5-2 éve kezdődött egyfajta feledékenység. A régi dolgokra emlékszem úgy ahogy, az újakra már nem igazán. A szavak jelentésére, és a fogalmazás is egyre nehezebb, emlékezni. Néha nagyon jól megy, néha nem. Kaptam lucetam-ot 800mg-at. egy ideig még javított is, de most már nem használ. (A csukott szemmel találd meg az orrod gyakorlat csúnyán nem sikerül ball kézzel, még mindig, pedig próbálom gyakorolni.és motanában már jobb kézzel sem mindig találom meg.) Én nem igazán veszem észre, de a körülöttem lakók agyára megyek, a feledékenységemmel. Néha gondolkodni, is nagyon nehéz, és a legegyszerűbb feladatok is kihívást jelentenek. Néha "semmi" bajom. legalábbis szerintem. Elnézést a fogalmazásért, ha egy kicsit összevissza. köszönettel:

WEBBeteg szakértő válasza fejfájás témában

Kedves Kérdező!

Elég összetett panaszokat említ, melyek között nehéz összefüggést találni. A fejfájásáról leírtak alapján leginkább a tenziós  fejfájások közé tudnám besorolni,   semmiképpen sem migrénes. A korábban kapott Divascan elsősorban migrénben alkalmazható jó hatásfokkal. A tenziós típusú fejfájásban a szorongásoldók, hangulatjavítók szoktak jó hatásúak lenni. A szédülésnek szintén többféle oka lehet, de ezek közül egyiket sem tudnám az Ön esetében konkretizálni, mivel keveset írt le. Nagy valószínűséggel, abból kiindulva, hogy rohamokban jelentkezik úgynevezett jóindulatú, rohamokban jelentkező szédülése van, melynek oka a belső fülben lévő egyensúlyozó szerv fokozott érzékenysége bizonyos test- illetve fejhelyzetekhez. Ez ellen a megfelelő tornával lehet a legtöbbet tenni, gyógyszeresen nem igazán kezelhető. A feledékenység, szótalálási nehezítettség lehet egyszerű koncentrációs zavar, fáradékonyság tünete, lehet kezdődő elbutulás első jele, de lehet a háttérben pszichés ok is pl. hangulatzavar. Mindenképpen tanácsos lenne újból átbeszélnie a problémát a kezelőorvosával, esetleg EEG vizsgálatot, labort, pszichiátriai vizsgálatot kérni, ha még ezek nem voltak.Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus

Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
Kérdés: 2009. június 27., 16:16; Megválaszolva: 2009. június 27., 16:16
Kérdések és válaszok: Fejfájás, migrén
Fejfájás oka.
Fej nyomás érzés,koncentráció...
Állandó fejfájás, mit tegyek?
MR lelet értelmezés
Nem múló feszítő/nyomó fejfájás...
Tisztelt doktor úr! Szeretném szakmai rá látását kérni a jelenleg is fenn álló/ nem múló panaszaim okával kapcsolatban merre induljak el, hova...