Fejfájás - Ön mire gyanakszik?

Üdvözlöm Doktornő/úr!

20 éves fiú vagyok és az utóbbi 2-3 hónapban kisebb-nagyobb rendszerességgel, akár napokon át zsibbad a fejem, a fájdalom nem nagy, egy fejfájásnál kisebb, viszont idegesít, mert nem tudom mitől lehet. Ráadásul egy elég komplex tünetegyütessel párosul, például koncentráció csökkenés; nehezebben megy a tanulás, vezetés; tompa látás; zsibbadt, erőtlen végtagok (sokszor az összes de leginkább a bal lábam) , a bal fülemben valami irritáló érzést érzek, az utóbbi egy hétben meg a hajam is elkezdett hullani, de olyan mértékben, hogy ha "beletúrok" a hajamba, akkor kb. 10-15 hajszált látok a tenyeremen. Évekkel ezelőtt beutaltak egy kardiológia vizsgálatra, mert szívzörejt és enyhén magas (140/90) -es vérnyomást mértek, ott voltam EKG-n, hasi ultrahangon, szemfenék vizsgálaton, 24órás vérnyomásmérő-szerkezetet is rámkötöttek, de semmit nem találtak, és akkor még tünetmentes voltam. Ezenkívül még arra gondolok, hogy a derekam és a nyakam rengetegszer fáj, becsípődik az ideg, hogy ott lehet vmi meszesedés. Kissé úgy tűnhet, hogy hipochonder vagyok, de tényleg csak az utóbbi hónapokban kezdtek előjönni a tünetek. Mindenképpen elmegyek orvoshoz, ha lesz rá időm, tulajdonképpen, csak arra lennék kíváncsi, hogy ön mire gyanakszik mi lehet a problémám?

Köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza fejfájás témában

Kedves Kérdező!

Minél hamarabb keressen fel egy ideggyógyászati szakrendelést, mert lehet, hogy tényleg csak "hypochonder", de az ördög nem alszik és komolyabb probléma is állhat a panaszai mögött. A panaszai lehetnek ugyan pszichés eredetűek, de jobb kivizsgáltatnia magát. Ha elő akarja segíteni a vizsgálatát kérje háziorvosától a labor vizsgáltra szóló beutalót, szemészeti vizsgálatot és fülészeti vizsgálatot. Ezekkel kizárhatók a fülészeti, szemészeti eredetű betegségek. Hasonló tüneteket okozhat vérnyomásingadozás, vércukoringadozás, bár jelentős hullámzásokat nem írt le. Jelentős fokú vérszegénységnek is lehetnek hasonló tünetei, valamint súlyos B-vitaminhiányos állapotnak, bár nem hiszem hogy táplálkozási zavar lenne. Az idegrendszer betegségei közül, a kora miatt leginkább sajnos valamilyen térfoglaló folyamatra tudnék gondolni elsősorban pl. tályog, daganat. A Sclerosis Multiplexet nagy valószínűséggel kizárnám, mert jelentős hullámzások nem jellemzőek a tüneteire (bár van olyan formája is, mely fokozatosan rosszabbodó és nem javuló-rosszabbodó formát mutat) . A stroke szintén nagy valószínűséggel kizárható, mivel nem hirtelen kezdődtek a tünetei és nem állandó jelleggel állnak fenn. A gyulladásos folyamatoknak is más a lefolyása. Sajnos ennél többet az Ön vizsgálata hiányában mondani nem tudok. Kerssen fel minél hamarabb egy ideggyógyászat.

Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus

Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
Kérdés: 2009. június 17., 22:08; Megválaszolva: 2009. június 17., 22:08
Kérdések és válaszok: Fejfájás, migrén
Állandó fejfájás, mit tegyek?
MR lelet értelmezés
Fejfájás
Tisztelt Doktor Úr! Napok óta fáj a fejem hátul jobb oldalon. Középtájt. Egyfajta nyomást érzek. A vérnyomásom magas, szedek rá gyógyszert...
Gyermekkori migrén
Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Kisfiam most februárban lesz 12 éves. Panaszai tavaly szeptemberben kezdődtek: reggelente 2-3 napon keresztül...