• Migrén?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Olvastam egy kérdésben, hogy valakinek 15-20 perces látótér kiesése szokott lenni, mintha vakuztak volna a szemébe, majd fejfájása lett. A válasz migrén volt. Én azt tapasztalom, hogy egy íves, vibráló "valami fut végig a látóteremen kb 20 perc alatt (mint egy hajlított izzószál), ezután a fejem bal oldalán egy pontba sugárzó fájdalmat érzek, amin a fejfájáscsillapító sem segít. (többnyire algoflex forte) Nem gyakori ez a jelenség, van úgy, hogy évekig nem jelentkezik, viszont már 10-12 éves korom óta tapasztalom. Rendkívül kellemetlen. Orvosnál még nem voltam emiatt. Mit gondol tisztelt doktornő/úr? Válaszát várva, köszönettel: Ede

        WEBBeteg szakértő válasza a migrén témában

        Kedves Ede!
         
        A leírása alpaján nagy valószínűséggel tényleg migrénes fejfájása van, melynek bevezető tünete a "vibráló" élmény a látótérben. Érdemes lenne fejfájás szakrendelést felkeresnie, mert ma már olyan fájdalomcsillapítók vannak forgalomban, melyek kifejezetten a migrénes fejfájásban hatásosak. Nem kell szenvedni tőle, csak együttélni vele.

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-06-09 12:56:06; Megválaszolva: 2011. október 05., 11:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés