• Fejfájás és ütés összefüggése

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő!

        6-7 hete bevertem a fejtetőm, enyhe agyrázkódásom volt, 2 púp nőtt a fejemen. Rögtön csináltak egy koponya CT-t, mely teljesen negatív lett, a tüneteim pár nap alatt elmúltak. Az elmúlt 1-2 hétben pont az ütés helyén mindennap fájdalomérzetem van, enyhe szédülés és hányinger a tüneteim. Kérdésem az lenne, hogy a mostani fájdalomnak lehet-e köze a 1, 5 hónappal ezelőtti ütéshez, és ha igen, milyen elváltozás lehet az, ami így, több hét elmúltával jelentezik, és mi a teendő? Válaszát előre is köszönöm! Anett

        WEBBeteg szakértő válasza a fejfájás témában

        Kedves Anett!

        Nagy valószínűséggel nincs összefüggés a sérülés és a jelenlegi fejfájása között, hiszen az akkori tünetei megszüntek. Enyhe agyrázkódás okoz szédülést, hányingert, fáradékonyságot, fejfájást a vegetatív idegrendszer átmeneti működészavara következtében, de ez a sérülés után folyamatosan fennáll, nem jellemző rá, hogy átmenetileg elmúlna, de ha nem pihente ki, akkor lehetséges. Néhány napos szigorú fekvés, bő folyadékfogyasztásra a panaszoknak, ha tényleg a sérüléssel hozható összefüggésbe, meg kell szünnie. Próbálja meg, és ha 5-6 nap múlva nem szűnik, forduljon ideggyógyászhoz.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-14 09:42:21; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 13:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Jó napot kívánok. 2020.04.17 én volt egy császármetszésem,gerinc érzéstelenítéssel. Nagyon vigyáztam,nagyon odafigyeltem arra h.műtét után annyit igyak amennyit csak lehet,nehogy fejfájás lépjen fel. Hál Istennek sikerült,a műtét...
        Tisztelt Dr Nő/Úr! Az utóbbi időben gyakran érzek erős görcs szerű fájdalmat a tarkóm bal alsó részén,a fájdalom heves erős de csak pár percig tart.
        Üdvözlöm, lassan 40 éves vagyok és kb 3-4 hónapja vettem észre hogy egyre többször fáj a fejem. Leginkább a szemgödörben érzem közvetlenül a szemöldök csont alatt és az az orrom teteje és a szemöldököm közötti üregben. Kb 3-4...
        Üdvözlöm Két hónapja fáj a fejem,de közben volt pár nap szünet. 33 éves vagyok és óvoda óta migrénes vagyok. Fájdalomcsillapító és pihenés mindig segített.Lüktető,hasogató migrénem szokott lenni,ami mozgásra,de pihenésre is...
        Kedves Doktornő! Tizenéves korom óta szenvedek a migrénes fejfájástól (aura nélküli). Minden tavasszal és ősszel jönnek elő, elég egyértelműen a fronthatások okozzák. A nyári és téli időszak viszonylag jó szokott lenni. Viszont...
        7 hete kezdődött a fejfájásom. Volt egy fulgyulladásom. Azi sandozt szedtem ra 6 napig.A gyogyszerkura letelt a fejfajas megmaradt. Majd jottek ujabb tunetek. Bal vallam fajt, neha belso remegesfelet ereztem. Nyugtalansag, alig alszok, neha megrandul az...
        Tisztelt Doktornő/úr! Eddig ritkán jelentkezett ez a helyzet, de most egyre sűrűbben érzem ezt a fajta fejfájást. Jelenleg nem mentem vele orvoshoz, hiszen a helyzetre való tekintettel, gondolom elküldenének. A fejem ahol a nyakamhoz...
        Tisztelt Doktor Úr! Napok óta fáj a fejem hátul jobb oldalon. Középtájt. Egyfajta nyomást érzek. A vérnyomásom magas, szedek rá gyógyszert, átlagosan 135/85. Nem szédülök, nincs hányingerem. Mi lehet a baj?
        Három napja nem éreztem jól magam, fájt a fejem, fáztam. Vasárnap elmentem az orvoshoz mert belázasodtam. Írt fel gyógyszert, de aggaszt hogy a fejem szúr,lüktet keservesen fáj, akkor is ha köhögök és akkor is ha nem! Ez a betegségem miatt...