• Ez valóban migrén?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szakértő! Egy több éves problémával fordulok Önhöz. Évek óta havonta körülbelül egyszer erős fejfájásom van, mindig a bal halántékomnál, többnyire, de nem törvényszerűen a menstruáció megjövetele előtti héten. A fejfájás általában hányással és gyengeséggel társul, gyógyszer hatására is csak igen nehezen múlik (pl.: Béres Trinell Pro nagyon jó, csak a gyomrom nem bírja). A fogamzásgátlót is abbahagytam több, mint fél éve, mert úgy gondoltam, hogy esetleg azzal lehet összefüggésben, de sajnos azóta is ugyanúgy fáj. A háziorvosom nemrég Divascan-t írt fel, ami úgy tudom,hogy migrén-gyógyszer. Ha mégis a menstruáció miatt van ez a fájdalom, akkor nem lesz rosszabb, ha elkezdem szedni ezt a szert, és nem fognak jelentkezni olyan tünetek, mint a legtöbb migrénesnél ( pl: zsibbadás, fényérzékenység, tehát ami nekem eddig nincs)? Vagy tényleg migrénes vagyok és semmi köze a menzeszhez?

        WEBBeteg szakértő válasza a migrén témában

        Kedves Kérdező!

        Abból amit leírt nagy valószínűséggel menseshez társuló migrénje van, de a leírt tünetek még egyéb fejfájás típusra is jellemzőek lehetnek. A migrén egyes típusaiban nincs ugynevezett aura, amire az Ön által leírt zsibbadás, szikralátás, beszédzavar jellemző. A fénykerülés sem törvényszerű, hogy társul, lehet helyette/mellette erősebb  hangingerek kerülése. Keressen fel egy fejfájás szakrendelést, ahol a panaszainak részletes kikérdezésével közelebb juthatnak a fejfájás típusához. A divascan tényleg migrén megelőzésében használt szer. Szedésével nem válthatók ki azok a tünetek, melyek a migrénre amúgy is jellemzőek. Ha viszont tényleg csak ez az egy fejfájása van havonta, akkor nem érdemes szednie. A fejfájás szakrendelésen, ha tényleg migrénről van szó, speciális fájdalomcsillapítót tudnak Önnek javasolni.

        Üdvözlettel:   Dr. Bessenyei Mónika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-03-08 21:37:21; Megválaszolva: 2011. szeptember 09., 14:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: