• Migrén vagy más típusú fejfájás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        Eleve fejfájós vagyok,de 2 éve kezdődtek az erősebb fejfájások.Amikor fájt a fejem a fekvésen kívül nem tudtam mást csinálni,a bevett gyógyszer órákra rá kezdett mindig hatni,mire kezdett "csitulni" a fejfájás, megjelent a kéz és lábfej kihülése, elkezdtem nagyon fázni. Hírtelen jövő fejfájás volt,és mire kitombolta magát alvásra volt csak erőm.Ez kb 2 havonta történt meg.Körülbelül fél éve,3/4 éve ez a fejfájás megváltozott abból a szempontból,hogy hányással is jár. Hírtelen jön, leginkább onnan is érzem meg, hogy beszéd zavarral jár. Miután már 2 órája szenvedek, mert a gyógyszer nem használ, próbáltam már az összeset ami fejfájásra van,akkor jön a hányás.Utána sokkal jobb,akkor már a fejfájásom is múlik,ilyenkor szoktam bevenni még egy másik fajta gyógyszert, hogy a hatóanyaga más legyen,mint amit előtte bevettem,és pár perc alatt teljesen elmúlik az a szőrnyű fejfájás. Havonta-2 havonta van,változó. Mindig figyeltem,hogy hátha olyat eszek, ami kiválthatja,de nem.Mit tehetnék,hogy ne szenvedjek több órán át? Van vmilyen gyógyszer,ami segítene? Vagy mit tehetnék? Orvosnál még nem voltam. Kiskoromba volt ilyen fejfájós problémám, amikor hosszú ideig egyfolytában fájt a fejem, akkor voltam mindenféle vizsgálaton, CT, stb,és semmit nem találtak.

        Előre is köszönöm a válaszát!

        Egy 21 éves lány

        WEBBeteg szakértő válasza a migrén témában

        Kedves Kérdező!

        Nagy valószínűséggel migrénes fejfájása lesz. Ha még ezek a tünetek is jelentkeznek azokon kívül, amiket Ön leírt, akkor szinte biztos: erősebb hang vagy fény kerülése, fizikai aktivitás által fokozódó fejfájás, féloldali, halántéktáji, görcsös vagy lüktető jellegű.
        Érdemes lenne fejfájás szakrendelést, vagy ha ez nincs a közelben általános ideggyógyászati szakrendelést felkeresnie, hogy a megfelelő gyógyszert javasolhassák Önnek. A migrénes fejfájás esetén a fájdalom kezdetétől minél hamarabb bevett, a szokásos adagnál nagyobb adag pl 2 tabl. általános fájdalomcsillapító bevétele megpróbálható. Vannak már olyan speciális gyógyszerek, melyeket direkt migrénes fejfájásra fejlesztettek ki, és a többi fájdalomcsillapítóval ellentétben hamar megszünteti a fejfájást (triptánok). Ezt csak ideggyógyász javaslatára kaphatja meg.

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika neurológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-02-11 22:35:24; Megválaszolva: 2011. szeptember 05., 10:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés