Hogyan kezelhető a Cluster fejfájás?

Hogyan szüntessem meg a panaszokat? Milyen gyógyszeres kezelést javasol?

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza cluster fejfájás, kezelés, terápia, gyógyszer témában

Egyrészt fontos a kiváltó tényezők lehetőség szerinti kerülése pl. alkohol, nitrát tartalmú gyógyszerek. A kezelés lehet akut rohamoldó kezelés, illetve fenntartó.

A cluster fejfájást gyógyítani nem lehet. Fontos, hogy a tünetek teljes kialakulása előtt elkezdődjön a kezelés, hogy ezzel a fájdalmas időszak hosszát lerövidítsük. Akut rohamoldásra a 100 százalékos oxigén belélegeztetése mellett, jó az ergotamin és a sumatriptán hatóanyagú gyógyszerek.

Fenntartó kezelésre a kalcium-csatorna blokkolók, líthium-készítmények, valproat, indometacin, béta-blokkolók, triciklikus és egyéb antidepresszánsok. Megpróbálható a melatonin napi egyszeri 10 mg-os adagja (lefekvés előtt fél órával alkalmazva) .

Súlyos esetben műtétre is sor kerülhet. Ennek azonban az a feltétele, hogy a fejfájás mindig azonos fejfélen jelentkezzen.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2008. október 27., 14:09; Megválaszolva: 2011. augusztus 11., 11:42
Kérdések és válaszok: Fejfájás, migrén
Cluster-fejfájás és oxigén
Kedves Szakértők! Egy kedves férfi ismerősöm Cluster-fejfájásban szenved. Minden évben előjön neki, az idei ciklus már több mint 3 hete tart....
Cluster műtét
Hogyan műtik a clustert? Mit műtenek? Hányszori beavatkozás szükséges? Milyen a műtéti garancia? Üdvözlettel, Bozóky Dénes.
Van-e egyéb teendőm?
Tisztelt Dr.Nő! 2021.08.31-én pánikrohammal erkeztem a sűrgősségi osztályra,ahol azt mondták adnak egy nyugtatót... Voltam magán úton ...
Furcsa érzések a fejben
Tisztelt Doktornő! A következő panasszal fordulnék Önhöz: 2021.03.14-én megkaptam az első AstraZeneca védőoltásom. Az oltást követően nem...
Állandó fejfájás, mit tegyek?
Tisztelt Doktornő! 29 éves jó fizikumú, sportos testalkattal rendelkező 90kg-os férfi vagyok.Gyerek korom óta időnként enyhén dadogok, hadarok. 2016...