MR lelet értelmezése

Tisztelt Doktor úr/nő! Szeretném a segítségét kérni az MR leletem értelmezésében. Koponya MR: INTRACEREBALIS ORGANIKUS KÓROS ELTÉRÉS, HIPPOCAMPALIS SCLEROSIS NEM VOLT VERIFIKÁLHATÓ. A WILLIS-KÖR ÁGAIN ÉRMALFORMÁCIÓ, HAEMODINAMIKAI ZAVART OKOZÓ SZŰKÜLET NEM ÁBRÁZOLÓDOTT. A BAL ARTERIA CAROTIS INTERNÁN A BÁZISNÁL KINK. Migrén miatt vizsgálnak. A vérképemben a kreatinin: 106 umol/l, triglicerid 3, 0 mmol/l, LDL koleszterin 2, 84mmol/l, folsav 1, 6 a többi érték közép érték. Köszönöm a segítségét előre is.

Dr. Boha Katalin válasza migrén témában

Ez egy negativ koponya MR lelet. A bal nyaki verőér koponyacsonthoz érkező szakaszán van egy kanyarulat, ezen kívül teljesen tankönyvi. Ez fejlődési variácio, a migrénjéhez, vagy egyéb panaszához nincs köze.

Kérdés: 2014. augusztus 14., 17:22; Megválaszolva: 2014. augusztus 14., 22:04
Kérdések és válaszok: Fejfájás, migrén
Sűrűsödtek a kínzó migréneim
Üdv! 17 éves vagyok (2 hét és 18) 10 éve vannak migréneim erős fejfájással aurás látás kíséretével, hányingerrel ami kezelés nélkül...
Szikralátás
Tisztelt Doktornő, 13 éves fiamnak kb egy évvel ezelőtt volt szikralátás után fejfájása, ami gyógyszer hatására elmúlt. Jelenleg sűrűbben...
Migrénes fejfájás utáni rossz...
Kedves Éva! A tegnapi napon erős migrénes fejfájásra ébredtem, ami egész nap tartott. Nagyon erős lüktető fájdalmat éreztem, szédültem és...
Megváltozott migrén
Tisztelt Doktornő/úr! 30 éves vagyok, az elmúlt években évente 1-2 migrénem volt, most viszont a héten 2 is volt, de kicsit megváltozott-most nincs...
Migrén nélkül boldogan, lehet?
Tisztelt Dr. Úr/Nő! Kb. 5 éve kínoz migrén, havonta 4-5 alkalommal.Kisvárdába voltam kivizygáláson, ct, labor, ahol javasolták, szedjek...