Aneurysma?

Kedves Doktor úr/nő! Férjemnek fejfájás miatt MRI-t és MRA-t végeztek, ahol a következő eredményt kaptuk: Jobb oldali cerebri anterior felszáló szárának bázisánál kis plussz kiboltosulás látszik. Ez felveti az aneurysma lehetőségét. Pontosabb tisztázás végett angiographia végzése javasolt! Kértünk már időpontot, de csak egy hónap múlvára tudtak adni. Mivel nem igazán tudjuk mit jelent ez (nagyon vegyes dolgokat olvastam róla) , eléggé meg is ijedtünk tőle. Kérdésem az lenne mire figyeljünk oda? Kerékpározhat a férjem? Mennyire tesz jót neki a meleg? Emelgetheti-e 10 kg-s kislányunkat? Élhetünk-e addig házaséletet? A vérnyomása rendben van, reggel-este szoktuk mérni, de mindig 120 alatt van. Köszönettel: Judit

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza fejfájás témában

Kedves Judit!

Az agyi aneurysma valóban nem veszélytelen állapot, de sok olyan esetet láttam már, amikor nem igazolódott a gyanú.

A megerőltető fizikai terhelést az érfestésig kerülni kell. A kerékpározás sík talajon nem megerőltető, de addig sem kell erőltetni ezt mint szabadidő tevékenységet. A meleget elkerülni nem tudjuk, de a fizikai aktivitást nagy melegben minimalizálni kell.

Ha muszály, megemelheti a kislányt, de nemcsk neki, Önnek is azt javasolom, nem emelgessék. Gondolom, egy éves lehet, kedvesen szoktassák le arról, hogy emelgessék. Ha szükséges, üljenek le mellé a földre, de nem emeljék fel, ez árt az Ön gerincének és gátjának is. Meg kell mondani a gyereknek, hogy anyu-apu beteg lesz, ha felemeli, kórházba kell mennie, a gyerek ezt gyorsan megszokja, ha egy babusgasal kompenzáljuk és következetesek vagyunk.

Sex után mérjék meg a férje vérnyomását.Ha nem magas, és panasza sincs a férjének, akkor erről nem kellene lemondani, mert ez nagyon fontos.Persze a nagy hancurt szünetelni kell, csak úgy csendesen, érzékenyen, ahogy a keletiek szokták, így is nagyon élvezetes lehet!

Negativ leleteket kívánok!

Kérdés: 2012. május 03., 09:20; Megválaszolva: 2012. május 04., 22:18
Kérdések és válaszok: Fejfájás, migrén
MR lelet értelmezés
Fejfájás
Állandó fejfájás
Mi lehet a baj?