Ismeretlen fejfájás - mi okozhatja?

Kedves Doktor úr/nő! 27 éves férjemnek 1 hónapja rendszeresen fáj a feje. Fejfájása fejtetőről kezdődik és időnként lefelé húzódik, olyankor elég erős is. Fejzúgása szintén gyakori mostanában. Más tünete nincs, erős fejfájásnál volt már hányinger és szédülés, de ez ritka, általában este szokott fájni (reggel 2szer volt) , és alvásra/pihenésre általában megszűnik. Ülve és fekve enyhül a fejfájás. Vérnyomása rendben van, végtagzsibbadás, gyengeség, látás/hallás/beszédzavar nincs, láz nincs. Mostanában elég stressze időszakot éltünk, és legtöbbször akkor fájt a feje amikor valami probléma volt, de nem mindig. Van egy fél éves kislányunk, aki erősen fogzik, kb. 2 hónapja kezdődött és azóta nagyon sokszor felkel éjszaka (van hogy 6-7-szer is) , ezért mindketten elég fáradtak vagyunk. Férjem ma elment neurológushoz, aki mindent rendben talált, nincs semmilyen negatív eltérés, reflexek jók voltak, de elküldte a férjemet koponya CT-ra, ahová másfél hónap múlva kell mennie, és diagnózisként azt írta, hogy "tértágulás? ". Ettől nagyon megijedtünk... Ugye, ha komoly gond lenne akkor nem csak 1, 5 hónap múlva kéne CTre mennie? Eddig úgy gondoltam a fáradságtól és stressztől fáj a feje, de ettől a szótól megijedtem, mert a tértágulatot legtöbb helyen az agydaganat mellett emlegetik. Szeretném megkérdezni, hogy ezek a tünetek utalhatnak-e agydaganatra? Válaszát előre is köszönöm, Judit

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza fejfájás témában

Tisztelt Érdeklődő!

Nyugodjon meg, ez semmit nem jelent. A neurológus volt olyan rendes, és az Önök megnyugtatása végett kért egy koponya CT időpontot. A vizsgálat az egészségügyi pénztárnak sokba kerül, ezért meg kell indokolni. Fejfájás esetében NEM indokolt a koponya CT vizsgálat, csak ezt az érintettek nem képesek elfogadni, mert megijednek, hogy valami baj van a fájdlom mögött. A szakemberek tudják, hogy az agydaganat nagyon ritkán jár fejfájással, más panaszokat és tüneteket okoz. Az egészségügyi pénztár felé abban az esetben tudunk fejfájáskor koponya CT-t kérni, ha ráírjuk, hogy térszűkitésre gyanus tüneteket találtunk. Holott ha ilyen látunk, azonnal CT-re küldjük a beteget!

Ugyhogy nem azzal kell foglalkozni, amit az orvos leírt, hanem azzal, amit mondott: hogy nem talált semmilyen eltérést.

Remélem, a CT-n sem írank le semmit!

Kérdés: 2012. április 21., 20:17; Megválaszolva: 2012. április 23., 13:04
Kérdések és válaszok: Fejfájás, migrén
MR lelet értelmezés
Fejfájás
Állandó fejfájás
Mi lehet a baj?