• Lüktető fejfájástól szenvedek

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm! Már több mint fél éve szenvedek a fejfájásom (lüktető fájás leginkább a bal oldali szólítónál szemmel látható ahogy az ér kidudorodva lüktet) miatt koponya CT is csináltattam de nem volt semmi probléma. Az elmúlt hetekben észrevettem hogy ha fejfájás alatt vagy kezdésekor megropogtatom fejkörzéssel a nyakam akkor a fájások elmúlnak, ez napi több alkalommal is meg kell ismételni. Kérdésem mi ilyenkor a teendő káros ez a ropogtatás? Valamikor olyat roppan azt hiszem hogy kitörik:) ez leginkább felkelés után van.

        WEBBeteg szakértő válasza a fejfájás témában

        Kedves Kérdező! Fejfájásának oka a stressz illetve a háti, és nyaki izmok túlzott merevsége(musculus trapezius, m.rhomboideus, m.levator scapulae, stb.) letapadása. Valószínű, hogy a trapéz izom megrövidültsége váltja ki a fejfájást, migrént. Ennek az izomnak a tapadása felmegy egészen a nyakszirtig, ott hatással van a koponya izomrostjaira is, ezáltal ha merevvé válik, akkor a temporális izomra is húzást, nyomást fejthet ki, ezáltal nyomhat eret, idegeket is. Problémájára a megoldás, heti rendszerességgel gyógymasszázst kellene igénybe vennie, általa oldhatóak ezek a kötőszöveti merevségek. Illetve igyon minél több szénsavmentes vizet napközben kb. 2-3l, valószínű, hogy a vére is be van sűrűsödve, ami megerőlteti a szervezetet. A nyaki ropogtatás, vagy bármely a gerincre vonatkozó ropogtatás káros hatással van az ízületekre. Rendszeres ropogtatás hatására a gerinccsigolyák ízületeiben, tövisnyúlványainál kopást eredményeznek, ezért a későbbiekben rosszabbodhat az állapota. Direkt ne ropogtassa, ha véletlenül egy mozdulat miatt roppant ki, az nem probléma. Üdvözlettel Farkas Lehel okleveles gyógymasszőr


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. április 02., 18:31; Megválaszolva: 2012. április 03., 15:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Érdekes fejfájást tapasztalok. A fejem tetején érzem ezt az érzést és olyan mintha belülről nyomná valami a fejem Kb 3 hónapja van ez a fejfájás szerűség,de hogyha állatokkal vagyok vagyis jól érzem magam akkor nem tapasztalom ezt az...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Egy héten 4 alkalommal konditerembe jàrok, amikor pedig nem olyankor 2 alkalommal futni szoktam. 2 hete jelentkezett először, hogy amikor nagy súllyal guggoltam nagyon erős lüktető fejfájás jelentkezett, aki korábban nem....
        Kedves doktor úr/doktor nő! Olyan kérdéssel fordulnék õnhöz, hogy kB 1, 5 hónapja minden nap nyakfájással küszködök, amihez fejfájás is társul. A nyakam mozgatásra ropog, hol a fejem, hol a nyakam fáj jobban. A fejem változó helyeken...
        Tisztelt Főorvos Asszony! 2 kérdést tettem fel Önnek Agydaganat miatt, melyekre Doktornő megnyugtatóan válaszolt. A következő a fejlemény: 2 neurológus vizsgálatai alapján negatív BAEP vizsgálat negatív Szemészet negatív ( szemnyomás...
        Jobb oldalt hátul be nyilal a fejem naponta többször is már 2napja. Benyilal akkor fáj aztán elmúlik es van hogy 2perc mulva jön a következő van hogy 1óra mulva. Mitől lehet?
        Tisztelt Doktornő! Köszönöm a válaszát. Tegnap elmentem magán neurológushoz. Megvizsgált fizikailag fekve-állva, doplerrel is a nyaki ereket, ő nem talált eltéréseket, de mondtam neki hogy hipohonder vagyok, ezért azt mondta csináljunk egy...