• Neurología

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Hölgy Azzal a kérdéssel keresem meg önt, hogy van nekem egy 6 éves kisfiam. 2011.10.04-én a neurológus, Aurás Migrént állapított meg. Az EEg nem mutatott ki semmit a CT vizsgálat pedig gyulladást mutatott ki "közel az agyhoz". Akkor ezzel a lelettel elküldtek Fül-orr gégészetre, ott kapott antibiotikumos orr cseppet, ezt 10 napig kellett használni.CT kontrol nem történt. Az utóbbi időben kb 1-másfél hónapja újabb tünetek jelentkeznek. A gyermek szája ajkai le kékülnek sötét lila lesz.Ez az állapot rövid időn belül rendeződik.De a gyermek utána sajnos fáradt, fáj a feje, mindene, le van gyengülve.Sötét helyet keres, bágyadt, fáradt.2012.03.27-én ismét jelentkezett a tünet, de sajnos a kékülés most hosszabb ideig tartott, pillanatok alatt le izzadt a gyermeknek nagyon fájt mindene, feje is.Szintén sötét helyet keresett, és el is aludt. Kérdésem az lenne mi is lehet ez? Mi baja lehet? Hová forduljak a továbbiakban? Hozzá teszem alapból, egy mozgékony vidám eleven kisgyermekről van szó! Kérem ha a leírtakból tud nekem tanácsot adni, azt legyen szíves meg írni, mi is lehet pontosan a gond a gyermekemmel. Válaszát várva Előre is köszönöm:Tisztelettel:Aggódó Anyuka.

        Svábhegyi Gyógyintézet válasza a migrén témában

        Tisztelt Kérdező! Az ajkak kékülése cianózis (szederjesség) jele, az érintett szövetek oxigénellátottságának csökkenése miatt jön létre. Amennyiben csak az ajkak, ill. a száj körüli terület "kékül"átmenetileg, az helyi, ideiglenes keringés-zavarra utal, a környékbeli kis erek összehúzódása miatt.(Hasonló figyelhető meg, amikor egy strandoló gyermek vacogni kezd a vízben).Ez nem komoly betegség jele. Amennyiben a nyelv is kékes színű (ezt kellene megfigyelni! ), akkor a szervezet általános oxigénhiányának a jele. Ennek számos oka lehet (légző rendszeri, szív eredetű, központi idegrendszeri eredetű, anyagcsere betegség következménye, vérsejtek eltérései), melyek kivizsgálását mielőbb el kell végeztetni. Természetesen a migrén miatt gyermek-neurológusi gondozás is szükséges. Üdvözlettel: dr. Székely Zsuzsanna Svábhegyi Gyógyintézet Bejelentkezés: 06-20-500-2500 telefonszámon, vagy a www.svabhegy.eu oldalon


        Svábhegyi Gyógyintézet
        Gyermekgyógyászati partnerünk Itt kérdezhet

         Svábhegyi Gyógyintézet

        Kérdés: 2012. március 28., 13:41; Megválaszolva: 2012. április 03., 17:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Webbeteg! Nem nagyon tudok már honnan segítséget kérni, sajnos csak a sötétben tapogatózok hetek óta hiába voltam már vizsgálatokon. Jellegzetes tüneteket produkálok, de hiába készítettem el több vizsgálatot semmi rendelleneset nem...
        Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Kisfiam most februárban lesz 12 éves. Panaszai tavaly szeptemberben kezdődtek:reggelente 2-3 napon keresztül szédülés, végtagzsibbadás, hányinger, gyengeség. Ez nagyjából havonta ismétlődik. Emellett ennél...
        Kedves Doktorno/Doktor ur! A panaszaim nagyjabol egy-masfel eve kezdődtek, amikor is azt vettem eszre, hogy a masfel eves lányom felemelese vagy egy nehezebb szatyor cipelese fejfajast okoz. A fajdalom nem szokott 20-30 percnel tovább tartani. Ilyenkor...
        Tiszelt dr álango fej fájásal kuzök ritkál kiséri egy szörnyu roszullét ez félévente vagy évente egyszer történik velem homájosan látok a bal szememre zibad bal kezem a nyelvem ez csak pár pecig tart ez elmulik akor jön egy szörnyu fej...
        Nem olyan rég, úgy naggyából egy hete kezdőtött, hogy minden reggel mikor felkeltem közepes erősségű fejfájást éreztem, miután ezt gyógyszer segítségével elmulasztottam, az egész hátralevő napomban éreztem hogy nem vagyok jól. Minden...
        Érdekes fejfájást tapasztalok. A fejem tetején érzem ezt az érzést és olyan mintha belülről nyomná valami a fejem Kb 3 hónapja van ez a fejfájás szerűség,de hogyha állatokkal vagyok vagyis jól érzem magam akkor nem tapasztalom ezt az...