Neurología

Tisztelt Doktor Úr/Hölgy Azzal a kérdéssel keresem meg önt, hogy van nekem egy 6 éves kisfiam. 2011.10.04-én a neurológus, Aurás Migrént állapított meg. Az EEg nem mutatott ki semmit a CT vizsgálat pedig gyulladást mutatott ki "közel az agyhoz". Akkor ezzel a lelettel elküldtek Fül-orr gégészetre, ott kapott antibiotikumos orr cseppet, ezt 10 napig kellett használni.CT kontrol nem történt. Az utóbbi időben kb 1-másfél hónapja újabb tünetek jelentkeznek. A gyermek szája ajkai le kékülnek sötét lila lesz.Ez az állapot rövid időn belül rendeződik.De a gyermek utána sajnos fáradt, fáj a feje, mindene, le van gyengülve.Sötét helyet keres, bágyadt, fáradt.2012.03.27-én ismét jelentkezett a tünet, de sajnos a kékülés most hosszabb ideig tartott, pillanatok alatt le izzadt a gyermeknek nagyon fájt mindene, feje is.Szintén sötét helyet keresett, és el is aludt. Kérdésem az lenne mi is lehet ez? Mi baja lehet? Hová forduljak a továbbiakban? Hozzá teszem alapból, egy mozgékony vidám eleven kisgyermekről van szó! Kérem ha a leírtakból tud nekem tanácsot adni, azt legyen szíves meg írni, mi is lehet pontosan a gond a gyermekemmel. Válaszát várva Előre is köszönöm: Tisztelettel: Aggódó Anyuka.

Legfrissebb cikkek a témában

Svábhegyi Gyógyintézet válasza migrén témában

Tisztelt Kérdező!

Az ajkak kékülése cianózis (szederjesség) jele, az érintett szövetek oxigénellátottságának csökkenése miatt jön létre. Amennyiben csak az ajkak, ill. a száj körüli terület "kékül"átmenetileg, az helyi, ideiglenes keringés-zavarra utal, a környékbeli kis erek összehúzódása miatt. (Hasonló figyelhető meg, amikor egy strandoló gyermek vacogni kezd a vízben) .Ez nem komoly betegség jele.

Amennyiben a nyelv is kékes színű (ezt kellene megfigyelni! ) , akkor a szervezet általános oxigénhiányának a jele. Ennek számos oka lehet (légző rendszeri, szív eredetű, központi idegrendszeri eredetű, anyagcsere betegség következménye, vérsejtek eltérései) , melyek kivizsgálását mielőbb el kell végeztetni.

Természetesen a migrén miatt gyermek-neurológusi gondozás is szükséges.

Üdvözlettel:

dr. Székely Zsuzsanna

Svábhegyi Gyógyintézet

Bejelentkezés: 06-20-500-2500 telefonszámon, vagy a www.svabhegy.eu oldalon

Kérdés: 2012. március 28., 13:41; Megválaszolva: 2012. április 03., 17:51
Kérdések és válaszok: Fejfájás, migrén
MR lelet értelmezés
Fejfájás
Állandó fejfájás
Mi lehet a baj?