Cluster-fejfájás és oxigén

Kedves Szakértők! Egy kedves férfi ismerősöm Cluster-fejfájásban szenved. Minden évben előjön neki, az idei ciklus már több mint 3 hete tart. Hetente legalább 5x fáj a feje, nem tud aludni, már teljesen kimerült. Tünetei tipikusak, a fájdalom előjeleként szúró fájdalmat érez a szemében. Ez a betegség egy autóbaleset után jelentkezett először. Azóta a gyógyszerek is csak nagyobb dózisban hatásosak nála, bármilyen más betegség/fájdalom esetén csakúgy mint a Cluster-fejfájás enyhítésénél. Kifejezetten erre a betegségre felírt gyógyszert még nem szedett. Évekkel ezelőtt volt vele orvosnál, ahol műtétet ajánlottak, de azt nem vállalta. Most újra szeretne orvoshoz menni, milyen szakorvoshoz érdemes fordulnia ezzel a fájdalommal? Mivel lehetne kezelni, enyhíteni a fájdalmát? Úgy tudom az oxigén segíthet, ezt fel lehet úgy íratni, hogy a TB támogatja? A barátom erős dohányos, ha erről leszokna, az lehetséges hogy segítene, enyhítene rajta? Segítségüket előre is nagyon köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza cluster fejfájás témában

Tisztelt Érdeklődő!

Neurológus szakorvoshoz kell fordulni, ki sokat segíthet. Oxigént Tb támogatásra fejfájásban nem lehet felírni, neurológus biztos nem írhat oxigént. A dohányzás önmagában nagyon ártalmas, de ennek abbahagyásától valószinüleg nem műlik el a cluster-fejfájás.

Remélem, sikerül enyhülést elérni Önöknél!

Kérdés: 2012. március 26., 10:21; Megválaszolva: 2012. március 27., 14:49
Kérdések és válaszok: Fejfájás, migrén
Cluster műtét
Hogyan műtik a clustert? Mit műtenek? Hányszori beavatkozás szükséges? Milyen a műtéti garancia? Üdvözlettel, Bozóky Dénes.
Fej nyomás érzés,koncentráció...
Fejfájás,pánik
Jó napot kívánok! Egy 24 éves hölgy vagyok. Olyan kérdèsem lenne hogy mitől lehet az hogy elől a homlokomnal illetve a szemoldokom fölött faj a...
Van-e egyéb teendőm?
Tisztelt Dr.Nő! 2021.08.31-én pánikrohammal erkeztem a sűrgősségi osztályra,ahol azt mondták adnak egy nyugtatót... Voltam magán úton ...