• Háti gerincfájdalom, mi okozhatja?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tiszelt DoktorNő! 22 éves fiú vagyok, és legfőbb panaszom: a háti gerincszakaszomon fentről lefelé haladva középtájon fájdalmat érzek. Gyakran belenyilall mindig ugyanazon a ponton, ilyenkor tompa fájdalmat érzek, majd elmúlik másodpercek alatt. De emellett érzem azt a pontot alapból. Nehéz megfogalmazni. Továbbá mostanában enyhe vizelet utócsepegést tapasztalok és a lábaimon egy véletlenszerű helyen gyakran érzek enyhe bizsergést. Mintha valaki épp hogy hozzáérne. Ezt ha elkezdem érezni akkor általában huzamos ideig érzem aznap. Másnap már másik helyen jelentkezik ha jelentkezik. Szedtem MagneB6-ot, eleinte ez a tünet elmúlni látszott tőle, de most újra előjött. Valamint 10 hónapja naponta 1-2 kicsi, szúnyogcsípésszerű kiütés kijön rajtam, viszket 15 percig, majd visszahúzódik, és másnapra eltűnik. 15 hónapja volt háti gerinc MRI vizsgálatom, azon minden rendben volt. (8 hónapja pedig ágyéki gerinc CT-m volt, arra az eredmény: lumbalis és más intervertebrális duscus rendell radiculopathiával) Nagyon félek mi okozhatja ezt a fájdalmat. A kérdéseim azok lennének, hogy Ön szerint 15 hónap alatt kialakulhatott valami ott, ami ezt okozza? (Esetleg az ágyéki gerinc CT sugárzásától?) Valamint erősen gondolkodom, hogy csináltatok egy magánvizsgálatot. Ön szerint natív háti gerinc CT elég, vagy legyen inkább MRI? Nagyon szépen köszönöm a segítségét!

        Dr. Baki Márta válasza a háti és lumbalis fájdalom, radikulopathia témában

        Tisztelt Levélíró! Abban az esetben, ha a panaszai nem fokozódtak az elmúlt másfél évben, akkor nagy valószínűség szerint a későbbiekben készítendő CT és/vagy MR vizsgálat eredménye sem változna. A CT vizsgálaton az ágyéki (lumbalis) gerincen porckorong elváltozást találtak, mely idegszálat is nyomhat=radicolopathia. Lehet, hogy a háti szakaszon is van hasonló eltérés. Első megközelítésben gyógytorna, fizikoterápia adható, de ha szükséges, akkor idegsebészeti műtét is szóba jöhet. Először javaslom, hogy ideggyógyászati vizsgálat történjék, tekintettel, hogy néhány bőrterületen „túlérzékenységet” is tapasztal. Az ideggyógyászati vizsgálat eldöntheti, hogy milyen egyéb kiegészítő vizsgálat szükséges. Kérdés, hogy erős fizikai munkát, sportot végez-e, esetleg szed-e valamilyen olyan „erősítő” szert, ami esetleg a panaszait fokozza. A bőr felszínen észlelt elváltozások miatt bőrgyógyászati vizsgálat javasolt – allergia vagy valamilyen gyulladás kizárása vagy megerősítése céljából. Tisztelettel: dr.Baki Márta


        Kérdés: 2020. július 23., 17:05; Megválaszolva: 2020. július 24., 08:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Pont a járványhelyzet előtt diagnosztizálta a háziorvosom a magas vérnyomást és gyógyszert is kaptam rá és a magas pulzusomra is Coverex -AS 5mg (először felet, utána egészet szedtem, újra felet és semmit) és Nebivolol...
        Tisztelt Doktornő! Az utóbbi időben észrevettem, hogy a szegycsontomnál és annak környékén érintésre kissé fájdalmas, illetve ha kissé erősebben húzom végig az ujjam rajta akkor eléggé fájdalmas tud lenni. Ez korábban is előfordult...
        Tisztelt Doktornő! Csatolva látja édesanyám leletét, ami január 17-én készült. Szeretném kérni, hogy véleményezze, hogy én is értsem milyen betegség(ek)ről is van szó. Édesanyám rendkívül egészségtelenül, mozgásszegény életmódot...
        Tisztelt Doktor Úram/hölgyem! A történet elég hosszú, próbálom a lényeget leìrni. 2013ban kezdődött a honaltalyi nyirokcsomók megnagyobbodásával, mellkasi diszomfort érzéssel ami miatt orvoshoz fordultam. Volt vérvétel, nyirokcsomó...
        Tisztelt Doktor Nő! A kérdésem kissé hosszas lesz! Az idén Februárban SBO osztályra kerültem mellkasi fájdalom és bal kar zsibbadás illetve a szívverésem időnként kihagy egy ütemet. Itt nem találtak problémát(Vérkép,EKG) azon kívül,...
        Tisztelt Dr Úr/ Dr Nő! Tanácsot szeretnék kérni Öntől. Nagyjából 2 hete futcsa szúró fajdalmat érzek a bal bordaív alatt talán a gyomorszáj környékén. Ez a fajdalom csak akkor jelentkezik, ha előre hajolok, vagy leülök. Napközben és...
        Üdvözlöm! A segítségét szeretném kérni abban hogy egy hónappal ezelőtt egyik napról a másikra rettenetes fájdalom jelentkezett a végtagjaimban, hátamban , derekaban! Mintha izomlàzam lenne! Pár napig járni sem tudtam szinte! Háziorvosom...
        Tisztelt Doktornő/úr! Lassan két hónapja tartó hát-, és mellkasfájdalmam van, ami főként a szegycsontomnál és körülötte jelentkezik. Főleg reggelente fáj, amikor kikelek az ágyból vagy ha sokáig ülök egy helyben, mivel ülőmunkát...
        Tisztelt Doktor úr/nő! Érdeklődni szeretnék, hogy milyen orvoshoz érdemes fordulnom az alábbi problémáimmal, illetve mi lehet a gond, mivel eléggé megkeserítik az életem ezek a tünetek, és ellehetetlenítik a normális életvitelem is....
        Üdvözlöm Doktor nő! Nehéz fizikai munkát végzek,és ma úgy érzem túlhajtottam magam.Volt egy különösen rossz mozdulatom amitől belenyilallt a fájdalom a szívembe.Ez már vagy nyolc órája volt,mégis enyhén még időnként fel fel sajgó...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.