• Gerinc eredetű lábfájás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő! Ultrahangos vizsgálat alátámasztja, hogy nincs visszér és ér problémám a lábaimnál. A lábfájásom valószínű gerinc eredetű, már volt régebben is kisugárzó fájdalmam csak akkor a derekam is fájt. Kompressziós harisnya enyhit a lábfájáson. Kérdésem: Nem visszeres láb eseté ritkán (pl. hetente 2x6 órát)használható-e kompressziós harisnya? köszönettel: Bornemisza Endre

        Dr. Molnár Dóra válasza a alsóvégtagi fájdalom témában

        Kedves Kérdező, enyhe (recept nélkül kapható) kompressziós harisnya használható tartós állás, ülés esetén visszérbetegség nélkül is, segít megakadályozni a lábdagadás kialakulását. Amennyiben hosszasabb ülés várható (pl. hosszabb utazás), érdemes többször átmozgatni a végtagokat, legalább helyben, de még jobb felkelni, és sétálni. De úgy tűnik, hogy Ön inkább fájdalomcsillapításra használja az eszközt. Ha bokatáji a fájdalom, akkor a kompressziós harisnya ízületet némileg stabilizáló hatása állhat a fájdalomcsillapítás hátterében, de ebben az esetben speciális ízületi bandázs használata lehet, hogy jobb lenne. Javaslom, hogy keressen fel egy ortopédiai szakrendelést, ennek tisztázására. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus


        Kérdés: 2016. szeptember 10., 09:38; Megválaszolva: 2016. szeptember 11., 20:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Pont a járványhelyzet előtt diagnosztizálta a háziorvosom a magas vérnyomást és gyógyszert is kaptam rá és a magas pulzusomra is Coverex -AS 5mg (először felet, utána egészet szedtem, újra felet és semmit) és Nebivolol...
        Tisztelt Doktornő! Az utóbbi időben észrevettem, hogy a szegycsontomnál és annak környékén érintésre kissé fájdalmas, illetve ha kissé erősebben húzom végig az ujjam rajta akkor eléggé fájdalmas tud lenni. Ez korábban is előfordult...
        Tisztelt Doktornő! Csatolva látja édesanyám leletét, ami január 17-én készült. Szeretném kérni, hogy véleményezze, hogy én is értsem milyen betegség(ek)ről is van szó. Édesanyám rendkívül egészségtelenül, mozgásszegény életmódot...
        Tisztelt Doktor Úram/hölgyem! A történet elég hosszú, próbálom a lényeget leìrni. 2013ban kezdődött a honaltalyi nyirokcsomók megnagyobbodásával, mellkasi diszomfort érzéssel ami miatt orvoshoz fordultam. Volt vérvétel, nyirokcsomó...
        Tisztelt Doktor Nő! A kérdésem kissé hosszas lesz! Az idén Februárban SBO osztályra kerültem mellkasi fájdalom és bal kar zsibbadás illetve a szívverésem időnként kihagy egy ütemet. Itt nem találtak problémát(Vérkép,EKG) azon kívül,...
        Tisztelt Dr Úr/ Dr Nő! Tanácsot szeretnék kérni Öntől. Nagyjából 2 hete futcsa szúró fajdalmat érzek a bal bordaív alatt talán a gyomorszáj környékén. Ez a fajdalom csak akkor jelentkezik, ha előre hajolok, vagy leülök. Napközben és...
        Üdvözlöm! A segítségét szeretném kérni abban hogy egy hónappal ezelőtt egyik napról a másikra rettenetes fájdalom jelentkezett a végtagjaimban, hátamban , derekaban! Mintha izomlàzam lenne! Pár napig járni sem tudtam szinte! Háziorvosom...
        Tisztelt Doktornő/úr! Lassan két hónapja tartó hát-, és mellkasfájdalmam van, ami főként a szegycsontomnál és körülötte jelentkezik. Főleg reggelente fáj, amikor kikelek az ágyból vagy ha sokáig ülök egy helyben, mivel ülőmunkát...
        Tisztelt Doktor úr/nő! Érdeklődni szeretnék, hogy milyen orvoshoz érdemes fordulnom az alábbi problémáimmal, illetve mi lehet a gond, mivel eléggé megkeserítik az életem ezek a tünetek, és ellehetetlenítik a normális életvitelem is....
        Üdvözlöm Doktor nő! Nehéz fizikai munkát végzek,és ma úgy érzem túlhajtottam magam.Volt egy különösen rossz mozdulatom amitől belenyilallt a fájdalom a szívembe.Ez már vagy nyolc órája volt,mégis enyhén még időnként fel fel sajgó...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Modern daganatterápia
        Személyre szabott kezelési terv, mesterséges intelligencia segítségével.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Új - Távkonzultáció