Gerinc eredetű lábfájás

Tisztelt Doktor Nő! Ultrahangos vizsgálat alátámasztja, hogy nincs visszér és ér problémám a lábaimnál. A lábfájásom valószínű gerinc eredetű, már volt régebben is kisugárzó fájdalmam csak akkor a derekam is fájt. Kompressziós harisnya enyhit a lábfájáson. Kérdésem: Nem visszeres láb eseté ritkán (pl. hetente 2x6 órát) használható-e kompressziós harisnya? köszönettel: Bornemisza Endre

Dr. Molnár Dóra válasza alsóvégtagi fájdalom témában

Kedves Kérdező, enyhe (recept nélkül kapható) kompressziós harisnya használható tartós állás, ülés esetén visszérbetegség nélkül is, segít megakadályozni a lábdagadás kialakulását. Amennyiben hosszasabb ülés várható (pl. hosszabb utazás) , érdemes többször átmozgatni a végtagokat, legalább helyben, de még jobb felkelni, és sétálni. De úgy tűnik, hogy Ön inkább fájdalomcsillapításra használja az eszközt. Ha bokatáji a fájdalom, akkor a kompressziós harisnya ízületet némileg stabilizáló hatása állhat a fájdalomcsillapítás hátterében, de ebben az esetben speciális ízületi bandázs használata lehet, hogy jobb lenne. Javaslom, hogy keressen fel egy ortopédiai szakrendelést, ennek tisztázására. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2016. szeptember 10., 09:38; Megválaszolva: 2016. szeptember 11., 20:55
Kérdések és válaszok: Fájdalom
Érszűkület?
Tisztelt doktornő! Panaszaim 2 hónapja kezdődtek bal láb nagy ujjam zsibbadásával azóta a zsibbadás az egész lábamra kihat. A vádlijaim is...
Nyelőcső vagy légcső görcs?
Köldök váladék
Kedves Dr! Múlt hét szerdán emeltem egy nagyobb súlyt ekkor egy erős szúró fájdalmat éreztem a köldökömnél. További napokban is tapasztaltam a...
Feszítő nyak
Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! Panaszom 5 napja kezdődött egy éjszakai ébredést követően, furcsa feszítő, nyomó érzést kezdtem érezni a...
Gyógyszerek kombinációja