Tényleg túlsúly, vagy szívbetegség kezdete?

A háziorvosom az utóbbi hónapokban semmiféle rendes diagnózist nem hajlandó felállítani, mindent a túlsúlyomra fog. Harminc éves vagyok és nyolc hónapos korom óta vagyok túlsúlyos! Már két hete a nap 24 órájában a hideg verejtékezésen kívül minden szívroham tünet mutatkozik nálam, a lapockába és nyakba sugárzó, szegycsonttól balra összpontosuló mellkasfájdalomtól kezdve a hányingeren keresztül a szorongás érzetig, a válasz persze erre az volt, hogy fogyjak. Nyitott gerinccel születtem, 12 éves koromban álltam utoljára lábra, a derekam úgy van összevarrva, így nem végezhetek semmiféle gyakorlatot, ami a hátamat terhelné, de a hydrocephalusom miatt még a préseléses gyakorlatok is ellenjavalltak. Mégis hogyan fogyjak így, és ezzel hogyan fognak megoldódni a szívroham tüneteim (amikről a szakirodalom azt írja, hogy egy masszív szívroham előtt már hetekkel vagy akár hónapokkal jelentkezhetnek)? Másrészt ezekkel a tünetekkel együttesen beszámoltam arról is, hogy a karjaimat magam elé emelve már akár a felsőtestem magasságának a feléig, elkezdek nyomást érezni a fejemben, elkezd zúgni a fülem, majd káprázni a szemem, és gyanítom, hogy ha nem tenném le azonnal a karjaimat ez folytatódna akár ájulásig is. Ez az állapot már odáig fajult, hogy magas asztalon sem tudok már anélkül könyökölni, hogy ne kezdjek el szédülni, persze pontosan ezt kell csinálnom mikor megméri az orvosom a vérnyomásomat, és aztán csodálkozik ha 190/110-et mér, de semmiféle összeköttetést nem hajlandó tudomásul venni az előbb említett jelenség és az utána mért vérnyomás között, szóval felír egy vérnyomáscsökkentőt, mert magas a vérnyomásom. Állásfoglalását kérném az ügyben. Köszönöm!

Dr. Molnár Dóra válasza mellkasi fájdalom témában

Kedves Kérdező, a panaszt valószínűleg tényleg nem szívroham okozza, de a leírt tüneteket valóban komolyan kellene venni, mert elég riasztóak. A hydrocephalus ellenőrzése mikor történt utoljára? Van valamilyen shunt? Agynyomás fokozódásra utal a tüneteinek egy része, úgy gondolom. Természetesen EKG vizsgálat is javasolt. Azt gondolom, hogy egy mellkasi rtg is hasznos lenne. Ne vitatkozzon a háziorvossal, hanem kérjen beutalót neurológiai és kardiológiai szakrendelésre. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2016. február 05., 04:42 ;Megválaszolva: 2016. február 06., 18:18
Kérdések és válaszok: Fájdalom
Mellkasi fájdalom
Jó napot, A múlt héten vasárnap mellkasi fájdalommal ébredtem. Nem csináltam semmi megerőltetőt és nem is ütöttem meg magam semmivel. A...
Mell környéki fájdalom 2 hónapja
Üdv! 28 éves, vékony testalkatú férfi vagyok, az alábbi problémával: Kb. 2-3 hónapja folyamatos, de tényleg folyamatos tompán nyomó bal oldali...
szívtáji panaszok
Üdvözlöm Doktor nő! Nehéz fizikai munkát végzek,és ma úgy érzem túlhajtottam magam.Volt egy különösen rossz mozdulatom amitől belenyilallt a...
Fájdalom a hát és a szegycsont...
Tisztelt Doktornő! Pár napja visszatérő nyomáshoz, "gombóc érzéshez" hasonlító fájdalmat érzek a hátam közepén és a szegycsontom mögött. A...
Beszorult levegő vagy szívprobléma?
Tisztelt Doktornő! Gyakran, havonta többször is érzek szorító fájdalmat a mellkasomban, föleg fekvő helyzetben, ami pár lépéstől, mély...