Érszűkület?

Tisztelt doktornő! Panaszaim 2 hónapja kezdődtek bal láb nagy ujjam zsibbadásával azóta a zsibbadás az egész lábamra kihat. A vádlijaim is fájnak egyfolytában, hideg és szúró érzetem van a lábfejekben olyanok mintha le fagytak volna magán érsebésznél voltam pulzus tapintásból érszűkületet állapitott meg, rosszakat hallva az orvosról az érsebészeti osztályon is ki vizsgáltattam magam doppler vizsgálat ott sem volt csak pulzust nézek a papiron ez áll: alsó végtagon perifériás pulzusok tapinthatók. Alsó végtagi panaszait tapintható perifériás pulzus mellett angiologiai ok nem igazolja.Neurológiára küldtek ahonnan gerinc ctre ön szerint az érszűkület ki zárható kértem doppler vizsgálatot de az mondák mivel van pulzus nem lehet érszűkület csak gerinc probléma (gerincferdülésem és nyaki bordám is van) valahogy nem tudok meg nyugodni az érszűkülettel kapcsolatban dec 8 ra kaptam időpontot másik magán érsebészhez de a tünetek nagyon rosszak a lábaim is nagyon fájnak ráng bennük az izom és mintha izom lázam lenne hozzáteszem 7 éve dohányzom de sem cukorbeteg sem elhízott magas koleszterinem sincs a kérdésem az lenne hogy ön szerin valóban érszűkület lenne vagy tényleg a régi gerinc problémáimból adódik? válasza előre is köszönöm tisztelettel: Krisztina

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza alsóvégtagi fájdalom témában

Kedves Kérdező, súlyos érszűkületre valóban nem jellemzőek a tünetek, nyugodjon meg. A gyanított gerincbetegség kivizsgálása mindenképpen indokolt, szerintem is. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. november 24., 14:21; Megválaszolva: 2015. november 24., 21:08
Kérdések és válaszok: Fájdalom
Gerinc eredetű lábfájás
Tisztelt Doktor Nő! Ultrahangos vizsgálat alátámasztja, hogy nincs visszér és ér problémám a lábaimnál. A lábfájásom valószínű gerinc...
Afta, fogfájás, elszíneződés
Kedves Doktor ur / Doktorno! En egy komplex kerdessel fordulnek Onhoz. Jelenleg kint vagyok Spanyolorszban egy szigeten, ahol nem igen tudok elmenni...
Alhasi diszkomfort
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Néhány napja enyhe, tompa fájdalmat, diszkomfortot érzek a jobb alhasban és a jobb oldalamban. Olyan érzés, mintha valami...
Mometason orrspray túladagolás
Pánikbetegség,gyomorfájdalom...
Üdv. Tavaly október óta pánik betegségem van,ami eddig 2-3het után elmúlt ,viszont 3-4havonta ez előjön. Az utolsó rohamom már több mint egy...