• Orvos válaszol: Endokrin betegségek

        Endokrin betegségek
        Összes kérdés a(z) Endokrin betegségek témában Gyakori kérdések a(z) Endokrin betegségek témában
      • TSH szint mennyire befolyásolja a hormonszintet?

        2008-06-24 09:36
        Tisztelt Hölgyem / Uram! A prolémám a következő: kb. másfél évvel ezelőtt pajzsmirigy alulműködést diagnosztizáltak nálam. Euthyrox 50-et szedek azóta. Rendben volt a TSH, FT3 és az FT4 szintem is. Kisbabát szeretnénk, egyéb problémák miatt csak ivf-val...

        Segítség!

        2008-06-24 17:03
        16 éves fiú vagyok és van egy elég nagy problémám.:S nem mentem orvoshoz, mert nem hiszem, hogy gyógyszerrel lehet kezelni. SZóval, az a bajom, hogy mindig melegem van, télen is folyton az volt, csak akkor nem mikor kinnt minusz 15 fok volt, de ahogy hazaértem bárhova...

        Magas tesztoszteron szint utalhat súlyos betegségre?

        2008-06-24 00:22
        Tisztelt doktornő/úr! Pár hete endokrinológusnál jártam, közti vérzés problémák miatt. 41 éves vagyok, még nincs gyerekem. Ellenben van pajzsmirigy alulműködésem (4.91 a TSH-m, a normál érték 0.23 - 4.00), és magas a testosteron női (1.27 norm. ért: 0.20...

        Izzadás

        2008-06-19 14:08
        megoldást szeretnék találni erre a nagyon kínos kellemetlen problémára. nagyon gyakran és intenzíven izzadok.a hyperhidrozis nevű betegséghez hasonlít csak én az egész testemen izzadok és ugy mintha beülnék egy szaunába.a hónaaljam az folyamatosan izzad.és a...

        Szőrbaj

        2008-06-14 18:57
        A problémám az, hogy fokozott szőrnövekedéssel küszködök már tini korom óta. A probléma oka a hiperprolaktinémia volt, ezt annyira rendbe hozta az endokrinológusom, hogy javult a menstruációs ciklus rendszeressége, és teherbe is estem (7 évvel ezelőtt). Az...

        PCOS vagy más hormonprobléma?

        2008-06-16 09:21
        Kedves Doktornő! / Úr! Endokrinológushoz fordultam a problémámmal, viszont ezidáig nem kaptam megnyugtató választ a kérdéseimre, remélem Ön tud segíteni nekem. Különböző tünetek kb. 1 éve súlyosbodtak nálam: hajhullás, szőrösödés, kicsit meg is...

        Pacsi

        2008-06-13 08:41
        Tisztelt doktornő/ur! Kb két hete nyelési nehezítettségem van.állandó idegentestérzésem van az ádámcsutkám körül.Laborban csak a TSH mutatott eltérést/6, 4/.F-O-G negatív, Nyaki uh sem szerekezeti sem nagyságbeli eltérést nem mutat! A gombócérzés viszont...

        Pajzsmirigytúlműködés, gombócérzés

        2008-06-13 08:39
        2 évvel ezelőtt pajzsmirigy túlműködést állapitottak meg nálam. Napi fél tabletta methotirint szedtem. Az elmúlt időszakban a pajzsmirigyem megduzzadt, nehezen tudtam nyelni. A gyógyszert abbahagytam kb. 2 honapja, de még mindig erzem a "gombócot" a torkomban...

        Tsh szint

        2008-06-08 14:55
        Üdvözlöm! Évek óta kezelt hypothyreosisom van, illetve kezelt hyperprolactinaemiam. 2008. februárjában a Tsh 7.14mlU/l volt 125-ös Euthyrox szedése mellett áprilisban a Tsh 0.084mlU/l volt ezek után már a 100-as Euthyroxot szedtem, és most júniusban a Tsh még...

        Pajzsmirigytúlmüködés. Csak gyógyszer?

        2008-06-07 21:24
        A következő problémában szeretném a segítségét kérni:Egy nagyom kedves barátomról van szó akinek gyerekkora óta problémákat okoz a pajzsmirigytúlműködése. Kb egy hónapja rendszeresen fáradékonyságra, néha hányingerre panaszkodott, ezért a háziorvosa...

        Pajzsmirigyértékek- kórosak?

        2008-06-04 08:45
        Tisztelt Doktornő/Úr, A pajzsmirigy értékeim a következőek: FT3:4.37 pmol/l, FT4:19.71pmol/l supers.TSH 0, 20uIU/ml. Ezeket azért kellett megnézetnem mert állítólag egy nagyon picit meg van nagyobbodva a nyakamon a pajzsmirigyem. Orvos még nem látta az...

        Mit jelent a 21hidroxylase deficiencia?

        2008-06-03 22:40
        Tisztelt doktornő/úr! Szeretném megtudni, hogy mit jelent a 21hidroxylase deficiencia és igazából mit tartalmaz ez a betegség? Nekem eddig elég keveset mondtak róla, viszont kíváncsi lennék, mert az anyukámtól örököltem, de neki sem mondtak semmit, csak hogy...

        Szőr

        2008-05-30 21:41
        Azzal a kérdéssel fordulok Önökhöz, hogy én egy 24 éves lány vagyok és azt vettem észre magamon, hogy áll és nyak tájékon elkezdtem szörösödni, nagyon zavar mivel nem pihés, hanem sötét fekete szőrszálakról beszélünk.Olvastam hogy nőgyógyászati...

        Fülfájdalom=struma?

        2008-05-28 13:13
        Tisztelt Doktornő! Már több hónapja kezdödött a fülfájás, elöször csak a jobb oldali, majd a bal fülem is. Ez a fájdalom lesugárzik az arc, nyak területére. Sűrűn jártam fül doktorhoz a fájdalom miatt, de mindig rendben volt a fülem, lázas nem voltam....

        Mi bajom lehet?

        2008-05-28 13:20
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Én egy 17 éves lány vagyok! kb 12 éves korom óta erős szőrnövekedést figyeltem meg magamon (has, comb, fenék, derék) és eza az évek múlásával csak fokozódott! azonkívül bőrproblémákkal is küszködöm, az arcomon, hátamon,...

        Alacsonynövés

        2008-05-26 16:31
        Tisztelt Doktornő! Lányom hamarosan betölti a 15. életévét, 150 cm a magassága. Folyamatosan nőtt az elmúlt évek folyamán, ezért úgy gondoltam, hogy alacsony termete nem kóros.Férjem 164, és pedig 163. cm magasak vagyunk. Mivel 15 éves, úgy gondoltam, hogy...

        Segítség kérés

        2008-05-26 16:29
        Tisztelt Endokrinológus! A segítségét szeretném kérni.Gyermekemet 1997 óta kezelik multiplex hypophysis elégtelenség miattt, és azóta részesül hGH és thyroxin szubsztitúcióban....

        Közti vérzés - hormonprobléma?

        2008-05-27 22:19
        Tisztelt doktornő! 40 éves vagyok, még ne szültem és ne szedek fogamzásgátlót. Közel 5 éve kűzdök közti vérzéssel. Az elején még nem minden hónapban volt, az utóbbi időben viszont már igen, előfordul, hogy nem csak barnázgatással, de rendes vérzéssel...

        TSH, terhesség

        2008-05-21 21:13
        29 éves vagyok, jelenleg 7 hetes kismama. 2 missed ab-m volt, PCOS vagyok. Az elmúlt egy évben többször megnézték a TSH-t, mindig 4 körüli értéket mutatott. Legutóbbi két vérvétel eredménye: TSH 6.607 mIU/l (0.350-5.500), szabad T3 4.50 pmol/l (3.50-6.50), szabad...

        Labor eredmény

        2008-05-03 19:25
        Szíveskedjenek megírni, hogy a hGH 0, 54 ng/ml értékem jónak mondható -e annak ellenére, hogy a labor értékek között olvastam, hogy a helyes érték 4, 4-13 ng/ml. Van -e tennivaló? Köszönettel
        A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!