Pajzsmirigy

Tisztelettel! 2010 óta pajzsmirigy gondom van metothyrint szedek rá..most meg emelték napi 3x1 re amitől félek megint átmegy majd alulmüködésbe..TSH 0.01 T4 1.81 T3 4.41 Az utolsó eredményem.(azt mondta az orvos basedow) mit is jelent ez? meg, hogy szükség lehet rádiójód kezelésre... Ezt úgy tudom veszélyes keresek másik orvost? ha nem szeretném ezt a kezelést akkor mit csináljak? ugy tudom nem kell korházban maradni de a családom számára veszélyes lehet mert itthon leszek velük...kérem segítsenek ebben a kérdésben válaszukat előre is köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy túlműködés témában

Tisztelt kérdező! A Basedow-kór az ön betegségének a neve. Amennyiben az orvosa úgy ítéli meg, hogy a gyógyszeres kezelés nem hozza meg a várt eredményt, javasolhat műtétet vagy radiojód kezelést. Ezt " vértelen műtétnek" is felfoghatja. Csak a pajzsmirigy szövetet pusztítja el. Jók az eredmények ezzel a kezeléssel. A családjára, amikor már hazaengedik, jelentős veszélyt nem jelent és a szabályok betartásával biztonságos ez a kezelés. Ne féljen tőle.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2011. október 30., 18:55; Megválaszolva: 2011. október 31., 19:22
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Inzulinrezisztencia?
Pajzsmirigy probléma?
Mellérzénység
Vér eredmény értékelése